گروه چالشی «مومو» در هرمزگان دستگیر شد



سرپرست پلیس فتا هرمزگان از گزارشات شهروندی و شکایت پیرامون چالش وحشت در واتس آپ موسوم به «مومو» خبر داد و گفت: این‌گونه چالش‌ها با ایده گیری از چالش نهنگ آبی ادامه خواهد داشت.

 

به گزارش صبح ساحل، احسان بهمنی اظهارداشت: با توجه به تماس‌های فراوان شهروندان با سامانه ۱۱۰ و همچنین گزارش‌های حضوری به پلیس فتا استان هرمزگان، اکانت هایی با شماره‌های خارجی و داخلی با فعال‌سازی چالشی شبیه نهنگ آبی تحت عنوان «مومو» اقدام به ارسال پیام اولیه با مضمون "بیا باهم بازی کنیم" به زبان انگلیسی و فارسی برای کاربران ارسال می‌کنند.

این مقام مسئول افزود: پیام‌ها، تصاویر و کلیپ‌هایی ساختگی با ماهیت خشونت و خودزنی از سوی پروفایل با نمای عروسک اهریمنی معروف به «مومو» ارسال می‌شود به این شرح که اگر مخاطب رگ خود را نزند و چالش‌های آسیب تکمیل نشود، در این صورت مومو به آدرس و محل زندگی قربانی کاملاً آشناست و اقدام به حمله با چاقو و اسلحه سرد به اعضای خانواده او خواهد کرد.

سرگرد بهمنی بیان کرد: با بررسی‌های فنی مشخص شد که اکانت اصلی این چالش، یک ربات پاسخگوی اتوماتیک به زبان انگلیسی است و همچنین افرادی با بهره‌گیری از شماره‌های موقت خارجی یا حتی داخلی اقدام به راه‌اندازی اکانت واتس آپ کرده و برای دیگران با همین روش مزاحمت ایجاد می‌کنند و عده‌ای هم اقدام به نشر شایعات آلوده و کذب در شبکه‌های اجتماعی مجازی می‌کنند.

وی ادامه داد: در همین راستا فردی با هویت معلوم به پلیس فتا مراجعه کرد و اعلام داشت دارنده اکانت واتساپی که تصاویر پروفایل آن عروسکی به نام مومو و ارواح خبیثه است، اقدام به ارسال پیام بازی برای فرزندم کرده اما پس از مخالفت پسرم برای ادامه بازی، صاحب اکانت اطلاعات خصوصی از خانواده ما ارائه و با تهدیدات مکرر پسرم را مجاب به ادامه بازی کرده که این امر موجب ترس و دلهره در میان خانواده ما شده است.

این مقام انتظامی گفت: پس از اقدامات پلیسی و رد جویی‌های فنی، متهم مورد شناسایی قرار گرفت و ضمن هماهنگی‌های قضایی، نامبرده به این پلیس احضار شد. متهم گفت در گروه دورهمی با حضور دوستان در واتساپ، مطالبی پیرامون مومو از سوی مدیر گروه و دیگران ارائه شده بود. من هم به بهانه شوخی با پسرعمه (شاکی) به همراه چند تن از دوستانم با شماره سیم‌کارت ناآشنا یا شماره‌های موقت خارجی، اکانت های واتساپی ایجاد کردیم و تصاویر پروفایل آن را «مومو» و ارواح ترسناک گذاشتیم و به او پیام چالش وحشت دادیم و قصد ما از این کار فقط شوخی بوده است؛ بنابراین سرگروه و ۶ نفر از دوستان وی شناسایی و اقدامات قضایی برای رسیدگی به این پرونده ویژه در حال انجام است.

سرپرست پلیس فتا استان هرمزگان، خاطرنشان کرد: نصب برنامه‌های مستقل ساخته‌شده برای این‌گونه چالش‌های روان‌پریش به‌غیراز آسیب‌های روانی باعث سرقت اطلاعات خصوصی کاربران می‌شود، پایه و اساس این چالش‌ها بر مبنای دروغ و حیله‌های روان‌شناختی است، بر همین اساس عدم نصب برنامه‌های مربوطه یا پاسخ‌دهی و بلاک این شماره‌ها در پیام‌رسان‌های خارجی بهترین واکنش از سوی مخاطبین است.

 

گفتنی است که ماجرای چالش مومو از فیس‌بوک آغاز شد. قضیه از این قرار است که عده‌ای از کاربران فیس‌بوک با شناختی که از این مجسمه یا عروسک در نمایشگاه توکیو ژاپن داشتند، در گروهی در فیس‌بوک، کاربرانِ دیگر را به چالش می‌کشاندند. چالش آن‌ها به این ترتیب بود که کاربرانِ دیگر باید برای مومو پیامی ارسال کنند و منتظر دریافت پاسخ مومو بمانند. مومو اما پاسخ آن‌ها را با تصاویری ترسناک و همراه با خشونت ارسال می‌کرد. گاه حتی پاسخ مومو تهدیدآمیز بود.

این چالش اکنون به واتس‌اپ رسیده‌است. کاربر برای مومو پیام می‌فرستد و شرایط طوری است که آغاز کردن چالش با خودش است، اما پایان‌دادن آن نه.

بازی یا چالش مومو را در کشورهای آرژانتین، آمریکا، فرانسه، آلمان و چند کشور دیگر انجام داده‌اند و متأسفانه تا کنون یک دختر نوجوان به‌واسطه‌ی این چالش دست به خودکشی زده‌است.

عده‌ای از کارشناسان نرم‌افزاری می‌گویند چالش مومو در واقع راهی از برای دزدی اطلاعات کاربران است و عده‌ای دیگر بر این عقیده اند که این چالش – به‌مانند نهنگ آبی – چالشی بیمارگونه و وسواسی است و تبعاتی بسیار منفی دارد.

در واقع هشدار در باب چالش مومو فقط مختص به ایران نیست، بلکه در بسیاری کشورهای دیگر در مورد این چالش هشدار داده‌اند.

اما ممکن است با خود بگویید که صحبت‌کردن با یک اکانت ناشناس آن هم با تصویری مثلاً ترسناک چه مضراتی می‌تواند داشته باشد که در کشورهای مختلف روی آن حساس شده‌اند؟ واقعیت این است که بازی مومو خطرناک‌تر از آن چیزی است که ممکن است در فکرتان باشد.

این چالش ممکن است نوجوانان و کودکان را ترغیب به خودکشی کند. همچنین ممکن است آن‌ها که ساده‌تر هستند و معمولاً برای کارهایی که انجام می‌دهند فکر نمی‌کنند، به‌واسطه‌ی صحبت با مومو دست به کارهایی بزنند که نباید انجام دهند.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها