رونمایی از نخستین موتور دیزل دریایی تمام ایرانی/ الحاق ۲ ناو موشک‌انداز ‌«گرز» و «خنجر» ‌به نیروی دریایی ارتش



 نخستین موتور دریایی بومی ایران‌ ‌در پایگاه هفتم آذر نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران رونمایی ‌و بزرگ‌ترین کارخانه نوآوری صنایع دریایی کشور در بوشهر افتتاح شد.

به گزارش صبح ساحل، «امیر دریادار شهرام ایرانی»، فرمانده نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در آئین رونمایی از نخستین موتور دریایی بومی ایران‌ گفت: با توجه به تأکیدات فرمانده کل قوا مبنی بر افزایش سرعت شناورها، خط تولید موتورهای سنگین دیزلی توسط متخصصان ایرانی راه اندازی شده است و و بر روی اولین ناو موشک‌انداز ایرانی نصب خواهد شد.

فرمانده نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران افزود: موتورهای سنگین دیزلی با نام مکران ۳۶۰۰ که توسط متخصصان داخلی شرکت صدرا تولید شده، ۳۶۰۰ اسب بخار توان دارند و قادر است سرعت شنا‌ورهای ‌نظامی را تا ۳۰ گره دریایی افزایش دهد. قبلا سرعت این شناورها ۱۵ گره دریایی بود. وی گفت: این موتور از ویژگی‌های خاصی برخوردار است و متناسب با تداوم مأموریت‌های نیروی دریایی ساخته شده و توانسته کشور را در تولید موتورهای دیزلی به خودکفایی برساند. در سطح جهان تنها پنج کشور هستند که توان ساخت موتورهای دیزلی دریایی را دارند و خوشبختانه ایران با تولید این موتورها جزو این کشورها قرار گرفته است.

فرمانده نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران افزود: اگر چه وظیفه نیروی دریایی ارتش امنیت دریا است اما سرعت موتور شناورها بسیار مهم بوده که امروز خط تولید این محصولات افتتاح شده است. ایرانی عنوان کرد: افتتاح این کارخانه آغاز کار تولید بوده و با توجه به ظرفیت بالای متخصصان ایرانی، توان سرعت موتورهای دیزلی شناورها تا دو برابر افزایش خواهد یافت.

همچنین در این مراسم، بزرگترین کارخانه نوآوری صنایع دریایی ارتش کشور، اولین شهر نوآوری صنایع دریایی و ‌بزرگترین برج فناوری صنایع دریایی ‌در بوشهر افتتاح شد.

در ادامه این مراسم، دو ناو موشک انداز بهینه‌سازی شده «گرز» و «خنجر» نیز به ناوگان نیروی دریایی ارتش ملحق شد. ناو موشک انداز گرز در ۶ سال و ناو موشک انداز خنجر در ۴ سال بهینه سازی شده است. این دو شناور هر کدام دارای ۵۰ متر طول، ۸ متر عرض و ۳۰۰ تن وزن بوده که به موشک‌های رادای پیشرفته، توپ‌های ضدسطحی و ضدهوایی، رادارهای به روز، موشک‌های سطح و به سطح دریایی و سامانه‌های اختلال و فریب‌های راداری در دریا مجهز شده‌اند که به مامو‌ریت‌ در آب‌های دوردست، اقیانوس‌ها و آب‌راهای ‌بین‌المللی اعزام خواهند شد.
برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها