رئیس کمیته پژوهش و فناوری مجلس شورای اسلامی:

واردات محصولات دانش بنیان مشابه تولید داخل ممنوع می‌شود



رئیس کمیته پژوهش و فناوری مجلس شورای اسلامی جزئیات طرح جهش تولید دانش بنیان را تشریح کرد.
به گزارش صبح ساحل، «اسفندیار اختیاری»، رئیس کمیته پژوهش و فناوری مجلس شورای اسلامی درباره جزئیات طرح جهش تولید دانش بنیان اظهارکرد: قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، مصوب سال 1389 در مجلس است که طی یک دهه اجرایی شد و در پی آن، شرکت‌های دانش بنیان گسترش یافت. مسلم است با گسترش شرکت‌های دانش بنیان و پیشرفت تکنولوژی، نیازهای شرکت‌های دانش بنیان نیز تغییر پیدا خواهد کرد. وی افزود: در طرح جدید مجلس شورای اسلامی با عنوان جهش تولید شرکت‌های دانش بنیان، سعی شده ایرادات و کاستی‌های قانون سال 1389، اصلاح و به روز شود. به عنوان مثال در قانون سال 89 برای حمایت مالی از شرکت‌های دانش بنیان، استفاده از صندوق نوآوری و شکوفایی دیده شده بود؛ اما در طرح جدید، میزان سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی، 2 برابر شده که حدود 3هزار میلیارد تومان به آن اضافه شده است.

اختیاری ادامه داد: نکته دیگری که در طرح جهش تولید دانش بنیان می‌توانیم به آن اشاره داشته باشیم این است که کلیه ابزارهای مالی از جمله بورس، موظف به حمایت از شرکت‌های دانش بنیان شده‌اند. همچنین یکی از بزرگترین مشکلات شرکت‌های دانش بنیان، وارادت محصولاتی است که آن‌ها تولید کرده‌اند؛ اما در این قانون واردات محصولاتی که توسط شرکت‌های دانش بنیان داخلی تولید شده‌اند، ممنوع شده است. رئیس کمیته پژوهش و فناوری مجلس شورای اسلامی، یکی از معضلات شرکت‌های دانش بنیان را پرداخت نکردن پول این شرکت‌ها توسط دستگاه‌های مختلف دانست و تصریح کرد: در طرح جدید مجلس، سازمان مدیریت و برنامه ریزی موظف شده است که اگر دستگاه، سازمان و یا وزارتخانه‌ای به هر دلیلی پول این شرکت‌ها را پرداخت نکرد، بودجه آن‌ها کم و به شرکت‌های دانش بنیان پرداخت کند. وی اضافه کرد: برای حل مشکلات حقوقی شرکت‌های دانش بنیان نیز از قوه قضائیه خواسته شده تا شعبه ویژه‌ای برای رسیدگی به مسائل حقوقی این شرکت‌ها تعیین کند تا این شرکت‌ها نیازی به گرفتن وکیل با هزینه‌های زیاد نداشته باشند.

اختیاری با اشاره به وظایف وزارت اقتصاد در قبال شرکت‌های دانش بنیان گفت: در طرح جدید مجلس، وزارت اقتصاد و دارایی موظف شده است که دارایی فکری شرکت‌های دانش بنیان را ارزش گذاری کند زیرا مهم‌ترین دارایی این شرکت‌ها، فکر و ایده است. این موضوع باعث می‌شود که شرکت‌های دانش بنیان در زمینه مسائل مالی، رقابت داشته باشند. رئیس کمیته پژوهش و فناوری مجلس شورای اسلامی یکی از مهم‌ترین نکات طرح جهش تولید دانش بنیان را تشکیل شورای راهبری دانست و خاطرنشان کرد: این شورای راهبری متشکل از رئیس جمهور، چندین وزیر و رئیس ستاد مشترک کل نیروهای مسلح است تا هرگونه مشکل شرکت‌های دانش بنیان در اسرع وقت حل شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها