رئیس جهاد کشاورزی این شهرستان خبر داد:

محصولات اورگانیک در حاجی آباد



صبح ساحل ، اقتصادی - علی کرامتی//به گزارش خبرنگار صبح ساحل از حاجی‌آباد ، منطقه گیس در شهرستان حاجی‌آباد به دلیل هم‌جواری با استان فارس و شرایط مساعد آب و هوایی خنک محصولات دیم انگور، انجیر و بادام فراوانی دارد ولی چند سالی است که به دلیل بارندگی کم، باغات منطقه گیس و نی تلخ در حال نابودی است.

با توجه به اینکه شهرستان حاجی‌آباد تنها شهرستان تولیدکننده محصولات انجیر و انگور اورگانیک استان است.سازمان جهاد کشاورزی باید با برنامه‌ریزی صحیح و حمایت از باغداران منطقه از اتلاف سرمایه‌های شهرستان جلوگیری کند.

انجیر گیس یکی از بهترین نوع انجیر در منطقه می‌باشد که حتی کیفیت آن با انجیر استهبان برابری می‌کند که می‌توان با حمایت از تولیدکنندگانی که با خشک‌سالی دست‌وپنجه نرم می‌کنند زمینه کاشت بیشتر این محصولات را در منطقه فراهم کرد..

انجیر، کشمش، بادام  و شیره انگور در منطقه گیس حاجی‌آباد از کیفیت خیلی خوبی برخوردار است که همه‌ساله بخش اعظم خرید مردم حاجی‌آباد از همین منطقه می‌باشد ولی باغدار این محصولات را باقیمت پایین در بازار به فروش می‌رساند و مسئولین در زمینه فروش محصولات اورگانیک در شهرستان هیچ‌گونه فعالیتی انجام نداده‌اند.

با توجه به خشک‌سالی و کمبود بارش در شهرستان و وجود معضل بی‌آبی در بخش کشاورزی می‌توان از ظرفیت محصولات ارگانیکی که به‌صورت دیم کاشته می‌شوند استفاده کرد و با حمایت از باغداران  سطح زیر کشت را در منطقه مساعد گیس بالا برد.

توسعه‌ باغ‌های دیم در سطح شهرستان  با توجه به هزینه‌بر بودن نیازمند حمایت مالی وزارت جهاد کشاورزی است.یکی از مشکلات مردم منطقه گیس بازار فروش محصولاتشان است.متأسفانه انگوری که با کود شیمیایی پرورش داده می‌شود و به‌صورت غیر اورگانیک وارد بازار می‌شود  باقیمتی بین ۸ تا ۱۰ هزار تومان بابت هر کیلوگرم بفروش می‌رسد ولی انگور اورگانیک حاجی‌آباد در بازار باقیمت ۲ تا ۳ هزار تومان بابت هر کیلوگرم به فروش می‌رسد که جای بسی تأسف برای مسئولین بخش کشاورزی است که در زمینه فروش و تبلیغات محصول اورگانیک هیچ‌گونه فعالیتی نکرده‌اند.

با توجه به فراهم بودن شرایط منطقه با حمایت از  تولیدکنندگان محصولات اورگانیک در شهرستان می‌توان زمینه کاشت نهال انجیر و انگور بیشتری را در منطقه با حمایت جهاد کشاورزی فراهم کرد و بعد از تولید انبوه روی صادرات این محصول نیز کارکرد. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان حاجی‌آباد از برداشت انگور و انجیر دیم منطقه گیس در حاجی‌آباد خبر داد و گفت: پیش‌بینی  می‌شود ۵۸۰ تن انگور و ۳۷۰ تن انجیر برداشت شود.

مهدی عباس پور، رئیس جهاد کشاورزی شهرستان حاجی‌آباد اظهار کرد: باغات دیم شهرستان حاجی‌آباد در ارتفاعات روستای گیس از دهستان در آگاه با سطح زیر کشت ۶۲۰ هکتار، شامل ۲۹۰ هکتار انگور،  ۲۱۰ هکتار انجیر  و ۱۲۰ هکتار محصولات بادام و انار به‌صورت پراکنده  با تعداد بیش از ۷۰۰ نفر بهره‌بردار می‌باشد.

عباس پور افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال ۵۸۰ تن انگور و ۳۷۰ تن انجیر برداشت شود که نسبت به سال گذشته به دلیل کاهش نزولات آسمانی و افزایش دما و تبخیر در منطقه عملکرد کمتری داشته باشد.وی با اشاره به اینکه برداشت انگور و انجیر از اوایل مردادماه شروع و تا پایان مرداد ادامه خواهد داشت، افزود: این محصولات در بازارهای استان‌های هم‌جوار و شهرستان‌های بندرعباس و میناب و خود شهرستان حاجی‌آباد بفروش می‌رسد.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان حاجی‌آباد  تصریح کرد: از دیگر مشکلات  دغدغه بهره‌برداران منطقه، خشک‌سالی پی‌درپی بوده که این موضوع باعث افت عملکرد و جلوگیری از رشد رویشی شده که باعث بالا بردن هزینه حمل‌ونقل می‌شود.

وی گفت: موضوع خشک‌سالی از یک‌سو و سرمای شدید و بی‌سابقه زمستان از سوی دیگر موجب تشدید شرایط سخت کشاورزی و باغداری شده و در بسیاری از بخش‌ها شاهد کاهش میزان تولید بوده‌ایم.

عباسپور در ادامه افزود: این محصولات در تمام مراحل رشد با سیستم طبیعی هماهنگ بوده و در خاکی که از مواد طبیعی مانند کم پوست گیاهی تقویت می‌شود و از سموم و مواد شیمیایی استفاده‌نشده است جز محصولات اورگانیک و سالم است.

میوه انجیر که در قرآن به آن قسم یادشده، شیرین، گوشت دار، زرد یا بنفش‌رنگ، دارای ویتامین‌های A، B، C، قند، پروتئین، مواد ازته، چربی، آهن، منگنز و کلسیم است.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها