مرگ ۸۰۰ پرنده مهاجر طی ۴۸ ساعت در خلیج گرگان



داستان مرگ پرندگان مهاجر که از اوایل بهمن ماه در شبه جزیره میانکاله استان مازندران آغاز شده بود، اکنون به شرق خلیج گرگان نیز کشیده شده و خبر‌ها حکایت از آن دارد که در ۴۸ ساعت گذشته لاشه ۸۰۰ قطعه انواع پرنده مهاجر از این منطقه جمع‌آوری شده است.

به گزارش صبح ساحل، هفته گذشته مشاهده لاشه تلف شده تعدادی پرنده در سواحل شهرستان بندرگز توسط خبرگزاری ایرنا منتشر شد، اما مدیرکل دامپزشکی گلستان در گفتگو با رسانه‌های استان این موضوع را تکذیب کرد.

با وجود تکذیب دامپزشکی، مرگ مشکوک صد‌ها قطعه پرنده مهاجر و بومی آبزی و کنارآبزی در سواحل بندرترکمن و اطراف آن واقع در سرحدات شرقی پناهگاه حیات وحش میانکاله از شامگاه یکشنبه توسط مردم گزارش و از صبح دوشنبه گروه‌های دامپزشکی و محیط زیست برای جمع آوری، نمونه گیری و امحا لاشه‌ها وارد عمل شدند.

بیش از ۹۰ درصد گونه‌های تلف شده را چنگر معمولی و یا پرلا تشکیل داده و سایر گونه‌ها نظیر فلامینگو، کشیم بزرگ، کشیم گردن سیاه، باکلان، کاکایی، اردک ارده‌ای و اردک سر حنایی نیز در این تلفات مشاهده می‌شود.

اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان روز چهارشنبه مرگ مشکوک صد‌ها قطعه پرنده آبزی و کنار آبزی در سواحل شرقی خلیج گرگان در کرانه‌های آبی بندرترکمن را تایید و اعلام کرد: در ۴۸ ساعت گذشته لاشه ۸۰۰ قطعه انواع پرنده مهاجر از این منطقه جمع‌آوری شد.

مدیرکل محیط زیست گلستان با اعلام مرگ مشکوک تعدادی از پرندگان مهاجر زمستان گذران در سواحل بندرترکمن گفت: از روز گذشته و با مشاهده لاشه این پرندگان، برای شناسایی علت مرگ و امحا لاشه، گروهی از نیرو‌های دامپزشکی و یگان حفاظت محیط زیست به منطقه اعزام شدند که همزمان کار نمونه برداری از آن‌ها برای جلوگیری از سرایت به سایر پرندگان در دستور کار قرار گرفت.

محمدرضا کنعانی گفت: تا قبل از مشخص شدن نتیجه نمونه‌گیری نمی‌توان اظهارنظری در مورد علت مرگ این پرندگان داشت و نمونه برداری و بیان علت مرگ نیز در حیطه وظیفه دامپزشکی است.

به گفته وی برای تامین سلامت شهروندان، شکار پرندگان برای تمام شکارچیان دارای پروانه ممنوع است و در صورت مشاهده با آن‌ها برخورد می‌شود.

مرگ ۸۰۰ پرنده مهاجر طی ۴۸ ساعت در خلیج گرگان

احتمال مسمومیت پرندگان وجود دارد

عبدالحکیم ادریسی از اعضای کانون شکار غرب گلستان گفت: این حادثه عواطف دوستداران به حیات وحش را جریحه دار کرده است که امیدواریم هر چه سریعتر سریال این حادثه ناگوار به پایان برسد.

وی از آمادگی دوستداران طبیعت برای مشارکت در عملیات جمع آوری لاشه‌های تلف شده خبر داد و گفت: استفاده از طرح‌های مشارکت محور در ارتقای شاخص‌های زیست محیطی و بکارگیری جوامع محلی کمک موثری در حفظ زیستگاه ها‌ی کشور خواهد بود.

وی که از شکارچیان مجاز منطقه است، ادامه داد: شاید احتمال مسمومیت ناشی از ریختن فضولات و یا حتی بقایای سموم کشاورزی در خلیج گرگان از سوی برخی افراد ناآگاه در این تلفات تاثیر داشته باشد، ولی این که شکارچی بخواهد برای شکار بیشتر دست به این کار زده باشد، اشتباه و مغرضانه است.

الیاس هیوه چی فرماندار شهرستان بندرترکمن نیز به خبرنگار ایرنا گفت‌: هم اکنون نیرو‌های دامپزشکی مشغول نمونه برداری از لاشه پرندگان هستند و تعدادی از نمونه‌ها به آزمایشگاه ارسال شده است.

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی گلستان نیز پیش‌تر هرگونه اظهار نظر در مورد دلایل مرگ این گونه‌های جانوری و ارتباط احتمالی این تلفات با مرگ و میر روز‌های اخیر پرندگان در مازندران را به بررسی بیشتر و انجام آزمایشات تکمیلی موکول کرده بود.

محسن عبدالوند تاکید کرد که گشت و پایش از زیستگاه‌های این استان همچنان ادامه خواهد داشت و احتمال این که بخشی از این گونه‌های کشف شده بر اثر رخداد‌های طبیعی مانند جزر و مد و یا تندباد به گلستان منتقل شده باشد وجود دارد.

منبع:ایسنا

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها