از اول دی ماه؛

رجیستری تلفن همراه غیرحضوری می‌شود



معاون فنی و امور گمرک ایران گفت: رجیستری تلفن‌های همراه به دلیل کنترل شیوع کرونا از این پس به شکل غیرحضوری انجام می‌شود.

به نقل از ایرنا، مهرداد جمال ارونقی طی نامه‌ای به ستاد مبارزه با قاچاق کالا گزارشی از شرایط نامناسب در مبادی ورودی گمرک به دلیل الزام به رجیستری حضوری گوشی تلفن همراه علام کرد: تشکیل صف‌های طولانی مسافران و نبود امکان رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی در وضعیت موجود پدید آمده است.

وی افزوده است: براین اساس از ستاد مبازره با قاچاق کالا و ارز درخواست می‌شود که برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا و همچنین در چارچوب رضایتمندی مسافران ورودی و نظام مند کردن فرآیند، اجرای طرح رجیستری گوشی به شکل غیرحضوری و پس از انجام استعلام سیستمی از واحد گذرنامه و در مکانی غیر از مبادی ورودی گمرک انجام شود تا ضمن جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی از اجرای طرح، از تجمع و شیوع بیماری کووید -۱۹ پرهیز و موجب قطع زنجیره شیوع ویروس کرونا شود.

طبق اعلام معاون فنی گمرک ایران بعد از پیگیری‌های انجام گرفته، مقررشد که از ابتدای دی ماه امسال رجیستری گوشی تلفن همراه به شکل غیرحضوری انجام شود و مدت زمان انجام فرآیند حضوری به کمتر از یک دقیقه کاهش پیدا کند.

وی با اشاره به اقدام‌هایی که در جریان تغییر روند رجیستری و ثبت غیر حضوری آن در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: پیش بینی شده که اظهارنامه مسافری توسط آژانس‌ها در هواپیما توزیع و تکمیل می‌شود، در غیر این صورت تا قبل از گذرنامه یا در سالن گمرک تکمیل شود. در این اظهارنامه مشخصات گوشی تلفن همراه از جمله شماره IMEI باید درج شود.

معاون فنی گمرک ایران گفت: گوشی تلفن همراه توسط ارزیاب گمرک رؤیت و به واسطه بارکدخوان شماره IMEI و بارکد پاسپورت در سیستم درج خواهد شد و بعد از ثبت مشخصات گوشی و احراز مسافر در مبادی ورودی، فرد یک ماه فرصت دارد تا با مراجعه به سامانه گمرک (EPL) ادامه فرآیند رجیستری را انجام دهد.

وی تاکید کرد: برای گوشی‌های تلفن همراهی که تاریخ ورود آن از ۱۲ تیرماه امسال تا ۳۰ آبان ماه می‌توانند طبق روال قبلی و با استعلام سیستمی از سامانه نیروی انتظامی احراز مسافر بودن، عملیات ترخیص در EPL بدون مراجعه حضوری انجام شود.

در طرح رجیستری (طرح احراز اصالت تجهیزات دارای سیم‌کارت) مقرر شد صرفا گوشی‌هایی که از مبادی قانونی وارد کشور شده‌اند، در شبکه اپراتوری کشور فعال شوند. هم‌چنین طبق اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، در راستای اجرای آخرین مرحله این طرح از اردیبهشت سال گذشته اعلام شد که تمامی گوشی‌هایی که پیامک مبنی بر غیرقانونی بودن گوشی دریافت کنند، ۳۱ روز مهلت استفاده داشته و پس از آن از شبکه سرویس نخواهند گرفت.با اجرای طرح رجیستری یکی از اقداماتی که لازم است قبل از خرید تلفن همراه توسط شخص خریدار انجام شود، استعلام اصالت تلفن همراه است. استعلام اصالت تلفن همراه به‌منظور بررسی قانونی بودن، نو یا دست دوم بودن، مشخصات فنی دستگاه، اطلاعات نشان‌تجاری، مدل، شرکت گارانتی‌کننده و نظایر آن انجام می‌شود.مشتریان می‌توانند قبل از خرید تلفن همراه، با پیامک‌کردن شناسه ۱۵ رقمی IMEI (که روی جعبه تلفن همراه درج شده است) به شماره ۷۷۷۷، اصالت تلفن همراه را استعلام کنند. به طور کلی انجام فرآیند استعلام اصالت از طریق درگاه‌های ارتباطی سامانه همتا امکان پذیر است که این درگاه‌ها عبارتند از سامانه پیامکی ۷۷۷۷، کد دستوری #۷۷۷۷*، اپلیکیشن همتا و وبسایت اینترنتی همتا به نشانی hamta.ntsw.ir.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها