تولید ۷ واکسن ایرانی کرونا تا مهرماه/ تولید واکسن مشترک با روسیه و ژاپن



رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا با بیان اینکه مهرماه تولید ۷ واکسن کرونا را خواهیم داشت، گفت: علاوه بر واکسن‌های داخلی، همکاری با روسیه، ژاپن و کوبا برای تولید واکسن انجام می‌شود.

به گزارش صبح ساحل و به نوشته تجارت نیوز، دکتر مصطفی قانعی در خصوص آخرین وضعیت واکسن‌های ایرانی تولید داخل و مشترک با خارج با بیان اینکه واکسن ایرانی «کووایران» تا اواخر خردادماه و واکسن‌های رازی (کووپارس) و فخرا اواخر شهریور ماه آماده تولید هستند، گفت: واکسن انستیتو پاستور هم که مشترک با کوبا است از شهریورماه وارد کشور می‌شود.

رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا در خصوص واکسن مبتنی بر ویروس کشته شده فخرا گفت: این واکسن باید ۶ ماه دیگر را طی کند که امیدوار هستیم در شهریورماه به زمان بررسی این واکسن برسیم.

به گفته قانعی، بنابراین این چهار واکسن را تا اول مهرماه خواهیم داشت که احتمال می‌رود ۳ واکسن ایرانی دیگر هم مبتنی بر ۳ پلتفرم مختلف به پروسه مطالعات بالینی اضافه شوند. یکی از این واکسن‌ها در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله است که تا مهرماه وارد عرصه تولید می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه در سبد واکسن‌های کرونا ترکیبی از واکسن‌های ایرانی و مشترک را خواهیم داشت، افزود: ما در مهرماه باید ۷ واکسن ساز در حال تولید داشته باشیم و می‌توانیم بگوییم ۳ واکسن‌ساز در پلتفرم مبتنی بر ویروس غیر فعال، ۲ نوترکیب و mRNA هستند.

 

تولید واکسن مشترک با روسیه و ژاپن

قانعی با تاکید بر اینکه تولید واکسن‌های ایرانی از اواخر خرداد آغاز می‌شود، گفت: در بخش همکاری‌های خارجی برای تولید واکسن نیز قرار است واکسن مشترک با اسپوتنیک مبنی بر تولید چهار میلیون دوز به صورت تحت لیسانس داشته باشیم که یک شرکت داخلی در این خصوص طرف حساب اسپوتنیک است.

وی در خصوص همکاری مشترک با ژاپن گفت: همچنین قرار است واکسن کرونای مشترک با ژاپن را طی یک قراردادی داشته باشیم که هنوز مراحل اصلی را طی نکرده است.

قانعی با بیان اینکه واکسن مشترک پاستور و کوبا در ایران با انتقال دانش فنی صورت می‌گیرد، اما این همکاری‌ها تحت لیسانس و به صورت قراردادی هستند، افزود: ۳ میلیون دوز از این واکسن نیز تا شهریور ماه به تولید خواهد رسید.

 

تاریخ‌های تولید واکسن‌ها تغییر نکرده است

رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا همچنین با ذکر این موارد در برنامه گفتگوی ویژه خبری که شب گذشته از شبکه دو پخش شد اضافه کرد: همین قولی که دادیم برای واکسن‌ها در همان تاریخ‌ها تولید و ارائه خواهند شد.

وی در خصوص واکسن مشترک پاستور – کوبا گفت: روز گذشته در کمیته اخلاق وزارت بهداشت، مجوز این واکسن صادر شد.

وی تاکید کرد: هر واکسنی که در ایران شروع می‌شود باید فازهای ۱،۲ و ۳ را بگذراند و غیرمحتمل است که بعد از چهار الی ۵ ماه یک واکسن به بازار وارد شود. این موضوع بررسی فاز ۳ برای همه واکسن‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد.

رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا خاطرنشان کرد: اکنون واکسن «کووایران» در وضعیتی است که در خردادماه قابل ارائه است و این بدان معنی نیست که هنوز این واکسن تولید نشده بلکه برکت ابتکار عمل خوبی از خود نشان داد که واکسن را تولید کرده تا مجوز تولید صادر شود و اکنون در انبار نگهداری می‌شود پیش بینی می‌شود اواسط فاز سوم مجوز تولید صادر شود.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها