ابلاغ بخشنامه پرداخت تسهیلات ۱۲۰ میلیونی ازدواج به شبکه بانکی کشور



دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی با اعلام اینکه بخشنامه پرداخت تسهیلات ۱۲۰ میلیونی تومانی ازدواج به شبکه بانکی کشور ابلاغ شده است، گفت: سیستم بانک مرکزی به گونه‌ای است که بخشنامه‌های این بانک به محض ابلاغ به تمامی بانک‌ها ارسال می‌شود.

 

به گزارش صبح ساحل، «محمدرضا جمشیدی» درخصوص ابلاغ بخشنامه تسهیلات ازدواج به شبکه بانکی کشور، اظهار داشت: در سیستم بانک مرکزی، بخشنامه‌ها پس از ابلاغ در اختیار تمام بانک‌ها قرار می‌گیرد.

وی افزود: تسهیلات وام ازدواج در قانون بودجه امسال از ۷۰ میلیون تومان به ۱۲۰ میلیون تومان افزایش یافته و براساس اعلام بانک‌های خصوصی این بخشنامه به تمامی بانک‌های خصوصی ابلاغ شده است.

دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی گفت: براساس بخشنامه جدید پرداخت وام ازدواج ۱۲۰ میلیون تومانی در قانون جدید الزامی و لازم الاجراست و بانک‌ها مکلف هستند با منابعی که در اختیار دارند، تسهیلات مربوطه را پرداخت کنند.

 

بانک‌ها ملزم به پرداخت وام ازداوج هستند

وی با اشاره به مشکل تامین اعتبار بانک‌ها در پرداخت وام ازواج، بیان کرد: وام ازدواج از محل سپرده‌گذاری قرض الحسنه مشتریان نزد بانک‌ها بعلاوه بخشی از سپرده‌گذاری جاری افراد است که به صورت ۱۰ ساله به متقاضیان پرداخت می‌شود. این یکی از مشکلات بانک‌ها در تسهیلات ازدواج است، اما با این حال بانک‌ها ملزم هستند این تسهیلات را پرداخت کنند.

 

بانک مرکزی در ۱۰ فروردین ماه امسال بخشنامه اعطای تسهیلات ازدواج را به شبکه بانکی ابلاغ کرد.

بر این اساس بانک مرکزی مکلف است از محل صد در صد مانده سپرده‌های قرض‌الحسنه و ۵۰ درصد سپرده‌های قرض الحسنه جاری شبکه بانکی، تسهیلات موضوع این بند را با اولویت نخست از طریق بانک‌های عامل تأمین کند.

بانک‌ها نیز مکلفند مبتنی بر اعتبارسنجی متقاضیان، حداکثر با اخذ سفته از متقاضی و یا یک ضامن معتبر نسبت به پرداخت این تسهیلات اقدام کنند.

براساس قانون بودجه ۱۴۰۱، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در سال جاری برای هر یک از زوج‌هایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از تاریخ یکم فروردین ماه ۱۳۹۷ بوده، ۱۲۰ میلیون تومان و برای زوج‌های زیر ۲۵ سال و زوجه‌های زیر ۲۳ سال ۱۵۰ میلیون تومان با دوره بازپرداخت ۱۰ ساله است.

این وام حداکثر با سفته و یا یک ضامن معتبر پرداخت می‌شود.

مسئولیت حسن اجرای حکم این بند به عهده بانک مرکزی و بانک‌های عامل و کلیه مدیران و کارکنان ذی ربط است. عدم اجرا یا تأخیر در پرداخت تسهیلات تخلف محسوب شده و قابل پیگیری در مراجع ذی صلاح است.

براساس بخشنامه بانک مرکزی تمامی بانک‌ها موظفند به صورت ماهانه، تعداد تسهیلات قرض الحسنه ازدواج پرداختی و تعداد افراد در نوبت دریافت این تسهیلات را به صورت عمومی اعلام کنند.

 

مراحل ثبت نام و اخذ تسهیلات قرض الحسنه ازدواج

مرحله ثبت نام ۶ مرحله دارد در ابتدا باید شرایط و دستورالعمل اخذ وام ازدواج ، قبل از ثبت نام باید مطالعه شود. 
سپس  ثبت نام و تکمیل فرم مربوطه از طریق سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به آدرس ve.cbi.ir برای هر یک از زوجین بصورت جداگانه انجام می‌شود و کد رهگیری ۱۰ رقمی ارسال می‌شود. 
در مرحله چهارم متقاضیان برای اطلاع از شعبه عامل اعطای وام باید به سایت مراجعه کنند و پس از تعیین شعبه افراد باید ظرف ۱۲ روز کاری به همراه مدارک لازم به شعبه مربوطه مراجعه کنند و مراحل دیگر اخذ وام در شعبه مربوطه خواهد بود. 

 

 شرایط عمومی متقاضیان تسهیلات ازدواج 
دارا بودن تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران ،  به هر یک از زوجین مبلغ ۱۲۰ میلیون تومان تسهیلات ازدواج تعلق می‌گیرد. 
براساس قانون بودجه امسال به هر یک از زوجین مبلغ  ۱۲۰ میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج پرداخت می‌شود. همچنین به متقاضیانی که سن ازدواج آنها در زوج ها زیر ۲۵ سال و در زوجه ها زیر ۲۳ سال است، مبلغ  ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج تعلق می‌گیرد.
همه شهروندان ایرانی خارج از کشور که گواهی ازدواج آنـها توسط سفارت جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور صادر شده، قادر به ثبت نام بوده و گواهی ازدواج آنها که ممهور به مهر کنسولگری ایران در کشور مذکور می‌باشد به عنوان سند ازدواج تلقی می شود .
اقرارنامه ازدواج یا هر مدرک مشابه که در سایر ادیان رسمی توسط مراکز اقلیت‌های دینی در داخل کشور مورد تایید قرار گیرد معادل عقدنامه تلقی گردیده و این متقاضیان نیز قادر به ثبت نام خواهند بود.
دارا بودن کارت ملی ( موقت یا دایم) و کد پستی محل سکونت متقاضی الزامی است. 
با توجه به امکان اعطای تسهیلات ازدواج به هر ایرانی، چنانچه متقاضی وام ازدواج قبلا از تسهیلات موصوف استفاده نکرده باشد، (با وجود ازدواج دوم یا بیشتر) می‌تواند از تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج بهره مند شود . 

تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به زوج‌هایی که تاریخ عقد آنها بعد از اول فروردین  ماه ۱۳۹۷ باشد و تاکنون وام ازدواج دریافت نکرده‌اند، پرداخت می‌شود.
افرادی که از سال گذشته متقاضی دریافت وام ازدواج بودند و در صف دریافت وام ازدواج قرار دارند، در صورتی که  تاریخ عقد آنها بعد از اول فروردینماه ۱۳۹۷ باشد و تاکنون وام ازدواج دریافت نکرده‌اند، می توانند در سقف های مصوب بودجه ۱۴۰۱ از تسهیلات فوق الذکر بهره‌مند شوند. 

تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به افراد بالای ۵۰ سال تعلق نمی گیرد.

 



مدارک مورد نیاز برای دریافت وام ازدواج 
اصل و کپی سند ازدواج، اصل و کپی کلیه صفحات شناسنامه‌های زوجین، اصل و کپی شناسنامه‌های ضامن ، اصل و کپی کارت ملی ( موقت یا دایم ) زوجین، اصل و کپی کارت ملی ( موقت یا دایم ) ضامن، کد پستی ده رقمی و آدرس کامل محل سکونت زوجین و کد رهگیری ده رقمی دریافتی از سایت پس از مرحله ثبت نام مدارک لازم برای دریافت وام ازدواج است . 

 

منبع: ایرنا

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها