نمایندگان از پاسخ وزیر بهداشت قانع شدند



نمایندگان مجلس پس از استماع توضیحات وزیر بهداشت و درمان درباره سوال نماینده کرج در خصوص عوارض ناشی از واکسیناسیون اجباری کرونا از پاسخ‌های عین‌اللهی قانع شدند
به گزارش صبح ساحل, نمایندگان در جلسه علنی امروز (سه شنبه ۲۵ مردادماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی سوال مهدی عسگری نماینده کرج، اشتهارد و فردیس و ۳۶ نفر از نمایندگان از بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پس از عدم اقناع نماینده مذکور و به رأی گذاشتن سوال، از پاسخ‌های وزیر با ۱۵۵ رأی موافق، ۷۳ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۹ نماینده حاضر در جلسه از توضیحات وزیر قانع شدند.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس متن گزارش را بدین شرح قرائت کرد:

باتوجه به هشدار رهبر حکیم انقلاب در اسفند ۹۸ مبنی بر احتمال حمله بیولوژیک در نامه به ستادکل نیرو‌های مسلح، چه تحقیق و تدبیری در روند مدیریت بیماری کرونا مبتنی بر این فرض داشته اید؟ با توجه به تاکید رهبری مبنی بر توجه به روش‌ها و ظرفیت‌های بومی در درمان بیماری کرونا، چه اقدامات عملی تاکنون نسبت به این تذکر مهم داشته اید؟

علی رغم درخواست تعدادی از نمایندگان چرا آمار دقیق و مستندی از عوارض واکسیناسیون و تاثیر آن در امراضی همچون لخته خون و سکته و... ارائه نمی‌شود؟ آیا سازوکار دقیقی برای سنجش و ثبت عوارض کوتاه مدت و بلند مدت واکسیناسیون وجود دارد؟ چه تحقیق و رسیدگی تا کنون نسبت به این عوارض انجام شده است؟ ارائه آمار کامل، دقیق و مستند در ارتباط و نسبت سنجی بین آمار مرگ و میر دوسال گذشته، بیماری کرونا، بیماری‌های زمینه‌ای، عوارض واکسیناسیون در سنین مختلف مورد انتظار است. میزان تاثیر دارو‌های تجویزی و عوارض آن‌ها نیز به همین ترتیب.

باتوجه به اینکه واکسن‌های موجود کرونا دوره‌های کارآزمایی بالینی را به طور کامل طی نکرده و همگی صرفا دارای مجوز اضطراری هستند و طبق پروتکل‌های جهانی، واکسن‌هایی که دارای مجوز اضطراری هستند صرفا به صورت داوطلبانه قابل تجویز هستند لذا ایجاد محدودیت‌های اجتماعی با وضع جرائم سنگین بویژه در ایام تعطیلات عید، به چه استناد علمی و قانونی انجام می‌شود؟

چرا در عین اجبار اجتماعی بعضا از مردم رضایتنامه برای تزریق واکسن و عوارض احتمالی دریافت می‌شود؟ بالاخره واکسن اجباری است یا اختیاری؟ چرا به دستور رئیس جمهور مبنی بر اقناعی بودن این فرایند، توجهی نمی‌شود؟

با توجه به ایجاد اجبار اجتماعی برای واکسیناسیون، ستاد کرونا و وزارت بهداشت باید مسئولیت هرگونه عوارض و تبعات بعدی واکسیناسیون را به طور کامل بپذیرد، چه تدابیری برای بیمه کردن افراد مشمول و جبران هرگونه زیان مترتب بر عوارض واکسیناسیون اندیشیده شده است؟

باتوجه به اعلام اینکه اگر ۷۵ درصد مردم واکسینه شوند زنجیره کرونا قطع و ایمنی مدنظر حاصل می‌شود و طبق آمار اعلامی تا کنون حدود ۸۵ درصد جمعیت ۲ دوز واکسن را دریافت کرده اند دلیل این اصرار و اجبار برای واکسینه کردن اقشاری که تمایلی به این موضوع ندارند چیست.

 بهرام عین‌اللهی در جلسه امروز مجلس شورای اسلامی و در پاسخ به سوال راجع به ابهامات پیرامون واکسیناسیون کرونا بیان کرد: با توجه به آمار بسیار بالای ابتلا و مرگ‌ومیر کرونا در زمان آغاز به کار دولت سیزدهم حفظ جان مردم در اولویت ما بود. در اولین دیداری که دولتمردان با مقام معظم رهبری داشتند حضرت آقا اولین درخواست‌شان موضوع مدیریت کرونا و سلامت مردم بود. ما باید روزهای دلهره‌آور و سختی را به یاد بیاوریم که روح و ذهن ما را آزرد و روزانه بیش از ۷۰۰ نفر جان باختند، در آن روزها ما شاهد قرنطینه خانگی، وضعیت اسفناک بیمارستان‌ها، صف‌های طولانی چند روزه برای بستری شدن، خستگی و فشار روانی پرسنل، محدودیت در ارائه خدمات به مردم، کمبود واکسن، محدودیت‌های تردد شبانه و تعطیلی برخی از کسب‌وکارها بودیم.

وزیر بهداشت در ادامه اظهار کرد: در این شرایط دولت سیزدهم همزمان با اوج پیک پنجم بیماری کار خود را آغاز کرد، روزانه بیش از ۵۰ هزار نفر مبتلا داشتیم. در بخش مراقبت‌های ویژه نیز بیش از ۸۰۰۰ نفر بستری بودند. ستاد ملی کرونا در اسفندماه ۹۸ به ابتکار مقام معظم رهبری شروع به کار کرد این ستاد تصمیم‌گیری در خصوص همه مطالب مربوط به کرونا را برعهده داشت.

وزیر بهداشت و درمان در ادامه تصریح کرد: در ستاد ملی مقابله با کرونا رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، دادستان کل کشور، رئیس شورای عالی حوزه علمیه، رئیس صدا و سیما، رئیس سازمان برنامه و بودجه و روسای کمیسیون های بهداشت و اجتماعی مجلس شورای اسلامی و وزرای کشور، آموزش و پرورش، فرهنگ و بهداشت حضور داشتند و تصمیمی که در این ستاد گرفته می‌شد با نظر همه اعضاء بود و برای همه بخش‌ها لازم‌الاجرا است. ما هیچ‌چیزی به غیر از مصوبه ستاد کرونا تا به حال انجام ندادیم همواره مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری از تصمیمات ستاد حمایت کردند و ما توانستیم در مقابله با این بیماری گام‌های موثری برداریم. واکسیناسیون موثرترین اقدام برای کنترل همه‌گیری بیماری کرونا محسوب می‌شود و افراد در مقابل بیماری مصون می‌مانند.

وی در ادامه اظهار کرد: واکسیناسیون در کشور ما قدمتی بیش از ۱۰۰ سال دارد اولین بار توسط انستیتوپاستور در سال ۱۲۹۹ واکسیناسیون آغاز شد و ما با انجام واکسیناسیون توانستیم بیماری‌هایی نظیر آبله، فلج اطفال، سرخک، سل، کزاز و مالاریا در کشور را ریشه‌کن کنیم. ایران اسلامی به اذعان همه سازمان‌های بین‌المللی در زمینه واکسیناسیون از کشورهای پیشتاز است. در کنار واکسیناسیون رعایت پروتکل‌های بهداشتی موثرترین عامل برای جلوگیری از بیماری کروناست. کسانی که واکسن کرونا زدند در صورت ابتلا با شدت کمتری مواجه هستند مقام معظم رهبری شخصا واکسن ایرانی را در مقابل دوربین‌های صداوسیما تزریق کردند و از همه مردم دعوت کردند تا واکسیناسیون را انجام دهند.

عین اللهی گفت: کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا عالی‌ترین مرجع علمی در سطح کشور است که در مسیر سلامت مردم و مقابله با این بیماری گام برداشت. این کمیته راهنمایی‌هایی در سطح کشور برای مراقبت و درمان بیماران کووید انجام داد. ما در این کمیته علمی از ظرفیت طب ایرانی و مکمل نیز استفاده کردیم و نمایندگانی از این حوزه نیز در کمیته علمی حضور داشتند. از ۲۰ فرآورده گیاهی تاکنون ۱۰ داروی گیاهی مجوز گرفته و به مرحله تولید رسیده است.

وی در ادامه تاکید کرد: ما از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان جهت تولید داروهای ضد کرونایی استفاده کردیم، تاکنون ۶ نوع واکسن داخلی نیز تولید شده است. تمام واکسن‌های تولید داخل و واکسن‌های وارداتی کمیته علمی زیر نظر کمیته‌ای در سازمان غذا و دارو مراحل تایید را طی کرده است. برای تایید یک واکسن ۶ مرحله باید تمام شود مرحله اکتشافی، مرحله پیش‌بالینی، مرحله کارآزمایی بالینی، تایید مجوز، تولید انبوه و کنترل و پایش مداوم کیفیت واکسن است. از ۸۶ هزار و ۵۹۵ مورد عارضه ثبت شده تنها ۲۰۶ مورد مرتبط به واکسیناسیون کرونا بوده است. ما ۱۵۲ میلیون دز واکسن تزریق کردیم و میزان عوارض جدی آن ۱.۳۷ در یک میلیون بوده است که عوارض بسیار نادر است.

وزیر بهداشت و درمان ادامه داد: کل مرگ‌ومیر در کرونا ۱۴۲ هزار نفر بوده که ۱۳۲ هزار نفر آن مربوط به زمانی است که واکسیناسیون انجام نشده است. از زمانی که واکسیناسیون انجام شده فقط ۱۰ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند که یا واکسن نزده‌اند و یا بیماری زمینه‌ای داشته‌اند. قبل از تزریق واکسن در کادر درمان نیز ما ۳۰۰ شهید مدافع سلامت داشتیم که بعد از انجام واکسیناسیون کادر درمان که اولین گروه بودند این رقم به تعداد انگشتان دست کاهش یافته است همه اینها نشان‌دهنده اثرگذاری واکسن است. با انجام واکسیناسیون ما توانستیم روند مرگ‌ومیر و مبتلایان را کنترل کنیم. ۱۱ هزار و ۹۰ طرح تحقیقاتی و مقالات علمی در این حوزه انجام شده که در قالب یک کتاب چاپ می‌شود. جمهوری اسلامی ایران از کشورهای موفق در کنترل بیماری کرونا است و افتخاری برای دولت سیزدهم به شمار می‌رود.

غیرقابل انتشار: 1
برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها