هشدار وزارت بهداشت نسبت به خطرات پشه آئدس



رئیس اداره مراقبت از بیماریهای منتقله از طریق ناقلین وزارت بهداشت بر اهمیت آموزش همگانی برای مبارزه با پشه آئدس تاکید کرد.

    

به گزارش صبح ساحل،  احمد رئیسی در نشست شورای عالی سلامت جزیره کیش که با حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد و جمعی دیگر از مسئولان برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به اینکه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های تب دنگ، زیکا و چیکونگونیا واکسنی وجود ندارد، باید برای پیشگیری از ازدیاد پشه آئدس، آموزش مردمی و پاکیزگی محیط در دستور کار قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه باید خطرات پشه آئدس را جدی بگیریم، افزود: ایران تنها کشوری است که قبل از شیوع هرگونه بیماری توسط پشه آئدس، توانسته بیماران را شناسایی و قرنطینه کند.

این مقام مسئول ادامه داد: در دنیای امروز که دهکده کوچک جهانی نامیده می‌شود و مراودات قابل توجهی بین کشورهای مختلف صورت می‌گیرد و ممکن است یک فرد در یک روز به چندین کشور رفت و آمد داشته باشد و به طور قطع بیماری‌های مختلفی را به راحتی می‌تواند انتقال دهد و حتی یک روستا، یک شهر، یک شهرستان و کشوری را مبتلا کند.

رئیسی با اشاره به اینکه هنوز شیوع ویروس کرونا فراموش نشده است که به پدیده‌ای جهانی تبدیل شد، گفت: باید آگاه باشیم که همواره چنین بیماری‌هایی وجود داشته و دارد و جامعه بشری را تهدید کرده و یکی از معضل‌های همیشگی بوده است؛ از این رو باید عالمانه، جهادی و بسیجی‌وار گام برداریم تا بتوانیم با شیوع این بیماری‌ها مقابله کنیم.

وی تاکید کرد: برای پیشگیری از اپیدمی و مدیریت بیماری‌های منتقله از پشه آئدس اطلاع‌رسانی و آموزش درباره تدابیر پیشگیرانه به عنوان اولین و مهم‌ترین راهکار مقابله با این پشه مهاجم است.

رئیس اداره کنترل ناقلین وزارت بهداشت‌، درمان و آموزش پزشکی بر ارتقاء آگاهی و آموزش عموم مردم جامعه درباره اهمیت اقدامات حفاظتی در راستای پیشگیری از اپیدمی بیماری‌های منتقله توسط پشه آئدس مهاجم با رویکرد جلب مشارکت اجتماعی و ارتقای سواد سلامت مردم تاکید کرد.

  

موردی از پشه آئدس در کیش مشاهده نشده است

سرپرست مرکز بهداشت کیش نیز در این نشست آخرین وضعیت اقدامات از نظر وضعیت گسترش پشه آئدس و اقداماتی که برای کنترل و پیشگیری از ازدیاد پشه آئدس انجام شده است را ارائه کرد.

اسدالله حمدی تاکید کرد: خوشبختانه تاکنون در کیش موردی از بیماری‌های مربوط به پشه آئدس مشاهده نشده و با کمک شرکت عمران، آب و خدمات مه پاشی و لاروکشی تا ریشه کنی پشه آئدس ادامه خواهد داشت.

وی یادآور شد: لاستیک‌های غیرقابل استفاده، زباله هایی مثل قوطی ها، بطری ها و ظرف های غیرقابل مصرف، آب کولر، کشتی های شکسته که امکان جمع شدن آب در آن‌ها وجود دارد بهترین محل برای تکثیر پشه‌ها است لذا باید تمامی این زباله‌ها به طور مرتب جمع‌آوری شده و درون سطل زباله انداخته شوند.

سرپرست مرکز بهداشت کیش افزود: موثرترین راه پیشگیری از رشد و تکثیر پشه آئدس از بین بردن آب‌های راکد به ویژه در منازل و سکونت گاه‌ها است که باید تمامی وسایلی که احتمال دارد آب باران در آن باقی بماند جمع‌آوری و بهسازی شود و در این خصوص مهمترین رسالت و وظیفه بر عهده مردم است.

براساس این گزارش، یکی از گونه های حشرات موجود در طبیعت که می‌تواند بیماری‌هایی نظیر تب دنگ و زیکا را منتقل کند، پشه آئدس است؛ گیاه لاکی بامبو یکی از زیستگاه‌های مورد علاقه پشه آئدس محسوب می‌شود.

پشه آئدس نزدیک به هزار گونه دارد، اما همه گونه ها ناقل بیماری نیستند؛ در حال حاضر مهم ترین نوع پشه‌های آئدس از نظر پزشکی، «آئدس اجیبتی» و «آئدس آلبوپیکتوس» است.

تب، استخوان درد شدید، سردرد، حساسیت‌های پوستی و درد در ماهیچه و مفاصل و در نهایت خونریزی چشم، ناخن‌ها و دست‌ها از نشانه‌های بیماری پشه آئدس است که به علت درد شدید به عنوان تب استخوان‌شکن نیز شناخته شده است.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها