افراد« عجول و بی‌قرار »بخوانند



صبح ساحل-اجتماعی: مزاج افراد در تعیین نوع رفتار و =برخوردهای آنها بسیار مؤثر است لذا دانستن این ویژگیها و رعایت تدابیر غذایی ویژه هر مزاج کمک شایانی به حفظ سلامت جسمی و روحی می‌کند؛ یکی از ویژگیهای افراد صفراوی، عجول و بی‌قرار بودن است.
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ مزاج سرشتی یا جبلی، مزاجی است که از طریق ارث از پدر و مادر به فرد منتقل می‌شود و از زمان تولد در فرد وجود دارد و یک حالت طبیعی برای آن فرد به حساب می‌آید.
هر مزاج دارای علائم و خصوصیات خاص خود است که با علائم بیماری ناشی از غلبه اخلاط که در ادامه به آن می‌پردازیم، تفاوت دارد.
پیش از این ویژگیها و تدابیر ویژه افراد دموی را مورد بررسی قرار داده بودیم که از اینجا قابل دسترسی است.
ویژگی‌هایی که در ادامه آمده است مربوط به مزاج سرشتی «افراد صفراوی» است:
افراد صفراوی، لاغر‌اندام هستند اما مفاصل و استخوان‌بندی درشت و برجسته دارند؛ پوست گرم و خشکی دارند، رنگ پوست و سفیدی چشم آنها کمی به زردی می‌زند، موهای پر‌پشت و سیاه و گاهی مجعد دارند و به‌علت حرارت و خشکی زیاد بیشتر مستعد تاسی سرند.
خشکی دهان و عطش فراوان دارند، خیلی گرمایی هستند و در تابستان اذیت می‌شوند، استعداد این را دارند که با خوردن خوراکیهای خیلی گرم، دچار خارش و کهیر شوند؛ تمایل به خوردن ترشیها (سرکه، تمرهندی و لواشک) دارند و همچنین سردیهایی مثل خیار، کاهو و هندوانه همچنین این افراد چندان تمایل به خوردن شیرینی ندارند.
صفراوی‌مزاجها، نبض پر و قوی دارند، عروق برجسته در دست دارند، این افراد زود عصبانی شده و زود هم عصبانیتشان فروکش می‌کند، بسیار پرانرژی و پرتحرک هستند؛ افراد باهوش و زیرک همچنین پرحرف هستند.
در کارها چالاک و سریع هستند، افراد دقیق، منظم و تیز‌بین هستند؛ میل بالای جنسی و توان جنسی متغیر دارند؛ این  افراد پیوسته، سریع و بلند صحبت می‌کنند، خوابشان کم و سبک است، قدرت هاضمه آنها خوب است و معمولاً یبوست دارند.
افراد صفراوی از حافظه و قدرت یادگیری بالایی برخوردار هستند، روابط اجتماعی آنها قوی است؛ عجول و بی‌قرارند.
اصولاً مزاجهای گرم (دمویها و صفراویها) از لحاظ اعمال بدنی و خصوصیات حیاتی از قدرت بالایی برخوردارند، گرما موجب افزایش کارکرد اعضای مختلف از مغز و اعصاب گرفته تا اندامهای تناسلی می‌شود.
تدابیر ویژه افراد صفراوی
رژیم غذایی مناسب برای صفراوی‌ها (گرم و خشک) غذاهایی است که سرد و تر باشند؛ افراد صفراوی غالباً بر اثر حجامت تعدیل مزاج یافته و رنگ و رویی به‌مراتب روشن‌تر از قبل خواهند داشت، اشتهای آنان با حجامت افزایش می‌یابد و در صورت تکرار حجامت فربه و چاق خواهند
شد.
نمونه‌ای از رژیم غذایی مناسب برای افراد صفراوی، کاهوست که سرد و تر است و برای دفع صفرا مفید است؛ ماهی، ماست و به‌طور کلی لبنیات، مرکبات، ماءالشعیر (آب جو)، آبغوره، و آ‌بلیمو برای صفراوی‌ها مفید و لازم است.
علائم غلبه صفرا
اگر تعادل میان اخلاط و مقدار آنها یا کیفیت هر یک از اخلاط به‌هم بخورد، موجب بیماری در بدن می‌شود یا به‌عبارتی موجب غلبه یک خلط بر اخلاط دیگر در بدن می‌شود که باید مورد درمان قرار گیرد که در ذیل علائم غلبه خلط صفرا ذکر شده است:زردی رنگ چشم و پوست ، خشکی دهان و بینی،عطش زیاد،جوش و آکنه در سر و صورت،خشکی پوست و اگزما،تلخی دهان،کاهش اشتها به غذا،احساس گزگز و سوزن‌سوزن شدن بدن،نبض سریع، احساس تهوع.
افراد «لاغر، محاسبه‌گر و محتاط» بخوانند
مزاج افراد در تعیین نوع رفتار و برخوردهای آنها بسیار مؤثر است لذا دانستن این ویژگیها و رعایت تدابیر غذایی ویژه هر مزاج کمک شایانی به حفظ سلامت جسمی و روحی می‌کند؛ یکی از ویژگیهای افراد سوداوی، لاغری، محتاط و محاسبه‌گر بودن است ...
مزاج سرشتی یا جبلی، مزاجی است که از طریق ارث از پدر و مادر به فرد منتقل می‌شود و از زمان تولد در فرد وجود دارد و یک حالت طبیعی برای آن فرد به حساب می‌آید.
هر مزاج دارای علائم و خصوصیات خاص خود است که با علایم بیماری ناشی از غلبه اخلاط که در ادامه به آن می پردازیم، تفاوت دارد.
پیش از این به بررسی مزاج افراد دموی پرداختیم که از اینجا قابل مشاهد است همچنین ویژگیها و علائم افراد صفراوی نیز از اینجادر دسترس است.
ویژگیهایی که در ادامه آمده مربوط به مزاج سرشتیافراد سوداوی است:
افراد سوداوی اغلب افرادی هستند لاغر با استخوانهای نازک و کشیده، پوست سوداویها خشک و رنگ آن از حالت سفید تا سبزه و تیره متغیر است، موی بدن سوداویها کم است و موی سرشان به علت سردی و خشکی زودتر دچار سفیدی یا حالت گندمگون می‌شود، نبض آنها تقریباً کند اما سفت و باریک است.
در لمس، بدنشان سرد و خشک و پوستشان سفت است، بینی آنان خشک است، خواب کم دارند، تحمل هوای سرد را ندارند و در هوای گرم و فصل بهار راحت‌ترند، در فصل پائیز خیلی اذیت می‌شوند، تمایل به خوردن شیرینی و گرمیها دارند.سوداویها افرادی دقیق و منظم، دور‌اندیش و محاسبه‌گر و محتاط هستند.این افراد بیشتر اوقات دچار نگرانی و دو‌دلی و وسواس در تصمیم گیریها می‌شوند، افراد لجبازی هستند و در تصمیمات خود بسیار پایدار و ثابت‌قدم هستند؛ خیلی اهل فکر و خیال هستند، خود‌خور و درون‌گرا، کم انرژی و مستعد ابتلا به افسردگی و وسواس‌ هستند.حرکاتشان از حالات آرام و کند تا معمولی متغیر است، با احتیاط و دقت صحبت می‌کنند در نتیجه کلامشان سریع و بلند نیست، زود سیر شده اما سریعاً گرسنه می‌شوند، قدرت هاضمه بالایی ندارند، از نظر  قدرت و میل جنسی ضعیفند و تمایلشان به رفتار محبت‌‌آمیز بیش از آمیزش جنسی است.
افراد سوداوی مزاج، افرادی خشک، کم معاشرت، تابع مقررات، فنی، دقیق، حسابگر، دور‌اندیش و اغلب سمج هستند، معمولاً اگر نسبت به کسی کینه داشته باشند از دل بیرون نخواهند کرد؛ اصرار دارند که هر کاری را به انجام برسانند و جنبه عقلانی امور را بیشتر مد‌نظر دارند، دوستی با سوداویها کار ساده ای نیست.
تدابیر ویژه افراد سوداوی
سودا چون سرد و خشک است، افراد سوداوی باید از غذاهای گرم و تر بیشتر مصرف کنند؛ در میان فصلها، پائیز فصل سوداست و بهترین فصل برای حجامت افراد سوداوی نیز فصل پاییز است.
علائم غلبه سودا
به نوشته احیای سلامت، اگر تعادل میان اخلاط و مقدار آنها یا کیفیت هر یک از اخلاط بهم بخورد، موجب بیماری در بدن می‌شود یا به عبارتی موجب غلبه یک خلط بر اخلاط دیگر در بدن می‌شود که باید مورد درمان قرار گیرد که در ذیل علایم غلبه خلط سودا ذکر شده است.
لاغری، خشکی و سفتی پوست،دو نیم شدن انتهای موهای سر (موخوره)، سوزش سر دل ،اشتهای کاذب(گرسنگی زودرس)،سیاه و تیره شدن رنگ پوست بخصوص تیرگی زیر چشم،فکر و خیال زیاد (وسواس)،خواب سبک و پریدن مکرر از خواب،اضطراب و تشویش خاطر (افسردگی)،سیری زودرس.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها