نصب دوربین در اتاق عمل منتفی شد



عاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور، در واکنش به نامه جدید معاونت درمان وزارت بهداشت در خصوص عدم نصب دوربین در اتاق‌های عمل، توضیحاتی ارائه داد.

         

به گزارش صبح ساحل، علی سالاریان معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر با عنوان این مطلب که حق بیمار است که از هویت افرادی که در اتاق عمل حضور دارند، آگاه باشد، گفت: این اقدام برای همکاران ما نیز مهم است که از ورود افراد غیر پزشک به اتاق‌های عمل از طریق دوربین‌های نظارتی جلوگیری شود.

وی با اشاره به نامه اخیر وزارت بهداشت در خصوص نصب دوربین در راهروهای ورودی اتاق‌های عمل، گفت: من نمی دانم چرا دوستان وزارت بهداشت این تصمیم را گرفته اند، اما اگر به بهانه محرمانگی هویت بیمار بوده باشد، که بهانه خوبی نیست.
وی ادامه داد: اگر قرار باشد اطلاعات محرمانه بیمار از طریق تصاویر افشا شود، این اطلاعات ممکن است از طریق پرونده بیمار هم لو برود. بنابراین، دلیل خوبی نیست که دوربین‌ها وارد اتاق عمل نشود.

سالاریان اظهار داشت: البته شاید دوستان وزارت بهداشت نتوانسته اند از نظر فنی، دوربین‌ها را طوری نصب کنند که هویت بیمار در تصاویر دوربین قرار نگیرد.

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی ایران در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا وزارت بهداشت قبل از نامه اخیر موافق نصب دوربین در اتاق‌های عمل بوده است یا خیر، گفت: در جلسه‌ای که با دادستانی و وزارت بهداشت داشتیم، گزارش‌هایی از دخالت افراد غیر موجه در اتاق‌های عمل مطرح شد که بر همین اساس، تصمیم گرفته شد دوربین در اتاق‌های عمل نصب شود.

وی افزود: اما قرار بود این دوربین‌ها به گونه‌ای نصب شود که بدن بیمار در تصاویر دیده نشود و قواعد محرمانگی حفظ شود.

سالاریان در واکنش به عقب نشینی وزارت بهداشت از تصمیم قبلی، گفت: شاید نگرانی‌هایی از بابت افشای اطلاعات اتاق عمل دارند که چنین تصمیمی گرفته اند.

چندی قبل خبری منتشر شد مبنی بر اینکه قرار است به منظور جلوگیری از ورود افراد غیر پزشک به اتاق‌های عمل و دخالت در اعمال جراحی، دوربین‌هایی نصب شود که بر عملکرد تیم جراحی نظارت شود.

علی سالاریان، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور دراین باره به خبرآنلاین می گوید: متاسفانه گزارش ها و شکایات از حضور افرادی غیرذی صلاح با عناوینی مثل دستیار پزشک و امثال این بسیار زیاد شده است، و به طور کل افرادی که نباید در اتاق عمل حضور داشته باشند، چه برسد که در کار و پروسه عمل دخالت هم داشته باشند. براین اساس علی رغم اینکه می دانیم ممکن است این کار مضراتی هم داشته باشد، ترجیح دادیم فواید آن را در نظر بگیریم و چنین موضوعی را تصویب و ابلاغ کنیم.

او ادامه می دهد: همه تاکید ما این است که برای حفظ حریم بیمار دوربین ها طوری تنظیم شود که فقط روی چهره افرادی که در اتاق عمل حضور دارند و یا رفت وآمدها در اتاق عمل را ثبت و ضبط کند و ابدا از بیمار و بدن او تصویری ثبت نشود.

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور در پاسخ به این سوال که آیا آماری از شکایت ها از حضور افراد غیرذی صلاح در اتاق عمل دارد، می گوید: متاسفانه عدد گزارش هایی که دریافت کرده ایم، نگران کننده است.

این مقام مسئول با این توضیح که پزشکان زیادی در کشور مشغول به خدمت هستند، اظهار می کند: درباره آزارهای کلامی و غیراخلاقی نمی توانم کامل رد کنم و بگویم هیچ موردی نداشته ایم اما با اطمینان می گویم که این موارد خیلی نادر است.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها