عضو هیات‌رئیسه مجلس شورای‌اسلامی:

خودروهای کارکرده‌ خارجی در بازار تا 10 برابر قیمت واقعی به فروش می‌رسند!



درشرایطی بازار خودرو به‌واسطه نوسانات ریزشی نرخ ارز در آخرین روز هفته گذشته با کاهش شدید قیمت همراه بود که این تغییرات شامل مدل‌های مختلف چینی نیز شد و در بازار شاهد ریزش بهای این مدل خودروها نیز بودیم. درنهایت درحالی شاهد وقوع این اتفاق در بازار خودروهای داخلی و چینی هستیم که مدل‌های خارجی با در نظر گرفتن ارزش واقعی‌شان، همچنان با قیمت بسیار بالایی خریدوفروش می‌شوند. 

 

به گزارش صبح ساحل از اخبار خودرو: در این زمینه عضو هیات‌رئیسه مجلس شورای‌اسلامی با انتقاد از شرایط فعلی بازار اعلام کرد: «درحال حاضر خودروهای کارکرده خارجی در بازار قیمت نجومی دارند؛ به‌گونه‌ای که برخی از آن‌ها در کشور ما تا ۱۰ برابر قیمت عادی آن‌ها در کشورهای همسایه خریدوفروش می‌شوند و با توجه به‌مشکلات بازار خودرو، در بودجه امسال مجلس مصوب کرد خودروهایی با کارکرد زیر پنج سال با رعایت قوانین گمرکی وارد کشور شود که البته هیات عالی مجمع تشخیص مصلحت به‌آن ایراد گرفت.» این مسئول در ادامه افزود: «درحال حاضر خودروسازان داخلی توان تامین نیاز بازار کشور را ندارند و از طرفی خودروهای تولیدی آن‌ها ایمنی لازم را ندارد؛ چراکه در تصادفات جاده‌ای، خودروهای ناایمن از عوامل اصلی جرح و فوت به‌شمار می‌روند.»
این درحالی است که اغلب کارشناسان بازار خودرو معتقدند واردات خودروهای دست‌دوم باید تصویب شود تا این خودروها هرچه‌سریع‌تر وارد کشور شوند و به‌این شکل شرایط نابسامان بازار خودرو تا حدی سروسامان داده شود. متاسفانه در چند سال گذشته، حدود ۵۰ درصد کمتر از نیاز بازار، خودرو در کشور تولید و عرضه شده است که این امر متاثر از عواملی همچون انحصار و ممنوعیت واردات بوده و بر آشفتگی بازار خودرویی کشور دامن زده است.خودروهای داخلی در آخرین روز هفته گذشته افت بهای یک تا 40 میلیون‌تومانی را تجربه کردند. جایی که پژو 207 پانوراما اتومات (1402) با 40 میلیون‌تومان کاهش یک‌میلیارد و 90 میلیون‌تومان، پژو پارس دوگانه با 27 میلیون‌تومان کاهش 645 میلیون‌تومان، شاهین (1402) با 24 میلیون‌تومان کاهش 690 میلیون‌تومان، نیسان دوگانه آپشنال (1402) با 20 میلیون‌تومان کاهش 628 میلیون‌تومان و پژو 207 پانوراما (1402) با 17 میلیون‌تومان کاهش 868 میلیون‌تومان برچسب قیمت خوردند. از طرفی درمیان خودروهای چینی نیز شاهد ریزش بهای 20 تا 80 میلیون‌تومانی و افزایش قیمت 30 و 50 میلیون‌تومانی برخی مدل‌ها بودیم. جایی که فونیکس تیگو 8 پرو مکس (1402) با 80 میلیون‌تومان کاهش 4 میلیارد و 200 میلیون‌تومان‌، هایما 8S با 50 میلیون‌تومان کاهش 2 میلیارد و 900 میلیون‌تومان و ریسپکت پرایم با 40 میلیون‌تومان کاهش یک‌میلیارد و 710 میلیون‌تومان خریدوفروش شدند. از طرفی ارزش جک J7 (1402) با 50 میلیون‌تومان افزایش به 2 میلیارد و 400 میلیون‌تومان و جک S5 نیوفیس (1402) با 30 میلیون‌تومان افزایش به یک‌میلیارد و 900 میلیون‌تومان رسید. همچنین در گروه خودروهای خارجی پریمیوم شاهد کاهش قیمت 50 میلیون‌تومانی برخی خودروها بودیم. جایی که هیوندای الانترا با 50 میلیون‌تومان کاهش 3 میلیارد و 600 میلیون‌تومان، رنو کولئوس با 50 میلیون‌تومان کاهش 5 میلیارد و 800 میلیون‌تومان و رنو تلیسمان با 50 میلیون‌تومان کاهش 4 میلیارد و 750 میلیون‌تومان خریدوفروش شدند. همچنین در گروه خودروهای خارجی لوکس نیز تنها یک خودرو با افزایش قیمت 500 میلیون‌تومانی همراه بود؛ جایی که ارزش پورشه ماکان با 500 میلیون‌تومان افزایش به 17 میلیاردتومان رسید.

 

به گزارش تجارت نیوز: بابک صدرایی، کارشناس صنعت خودرو، گفت: در مواجه با پیش بینی روند و قیمت خودرو باید به دو مولفه مختلف توجه کرد. قانون گذار بازار شرایط اقتصادی کشور است. اما صحبت هایی که در رابطه با کاهش قیمت ها می شود عامل جزئی است و زمانی موثر خواهد بود که دو مساله افزایش نرخ دلار و همچنین تورم 40 تا 50 درصدی کنترل شوند.

او در ادامه توضیح داد: فارغ از این دو پارامتر، زمانی افزایش عرضه در قیمت ها تاثیرگذار خواهد بود که قیمت گذاری دستوری خودرو به روال منطقی بازگردد. چراکه باوجود افزایش قیمت خودروهای کارخانه ای، همچنان اختلاف قیمت خودروها بین بازار و کارخانه فاحش است. شکاف قیمتی بازار و کارخانه نشان دهنده اشتباه بودن شیوه قیمت گذاری است.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها