برگزاری همایش استاندارد حلال در هرمزگان باهمت اداره کل استاندارد استان:

چشم‌اندازی برای جهانی‌سازی نشان حلال


نویسنده: سامیه طهورنیان



همایش استاندارد حلال برای نخستین بار در هرمزگان به همت و میزبانی اداره کل استاندارد هرمزگان برگزار شد. در این مراسم عبدالرضا دغاغله، فقیه ناظر امور حلال اداره استاندارد خوزستان و نمایندگان امام‌جمعه بندرعباس و مدیران و معاونین اداره کل استاندارد هرمزگان حضور داشتند. طی این همایش مسائل، نکات و مفاهیم برند سازی حلال و استانداردهای آن آموزش داده شد.


به گزارش صبح ساحل، معاون ارزیابی انطباق اداره کل استاندارد استان در حاشیه این مراسم گفت: طبق قانون. تقویت و توسعه نظام استاندارد، سازمان ملی استاندارد ایران تنها مرجع رسمی صدور نشان حلال در کشور است و یکی از اهداف مهم برگزاری این همایش، گفتگوی صاحب‌نظران حوزه حلال در راستای افزایش تعداد محصولات دارای نشان حلال منطبق با الزامات مذهب فقه جعفری علیه‌السلام  بوده که سبب ارتقاء وضعیت اقتصادی کشور و توسعه صادرات محصولات ایرانی خواهد شد.
«عفت جودار» ادامه داد با برنامه‌ای حساب‌شده برای تولید و صادرات فرآورده‌های حلال کشور به‌ویژه مواد غذایی، می‌توانیم جمهوری اسلامی ایران را به یکی از مراکز اصلی تولید محصولات حلال به‌ویژه مواد غذایی باکیفیت برتر تبدیل نموده و مسیر حرکت صادرات صنایع حلال کشور را برای سال‌های آتی ترسیم نماییم.

جودار تصریح کرد: معیارهای استاندارد برای ارائه گواهی نشان‌های تجاری حلال، استانداردهایی هستند که برای نهادها و سازمان‌های گواهی دهنده تعریف‌شده و بر این اساس برند حلال را عملیاتی می‌کند.
وی هدف از ارائه آموزش و همایش‌ها درزمینهٔ صنعت حلال را ترویج استفاده از محصولات حلال و تبیین اهمیت صنعت حلال به‌ویژه غذای حلال در تجارت بین‌الملل عنوان کرد.
این مقام مسئول ادامه داد: نحوه فعالیت سازمان استاندارد در این زمینه را در دو بعد نرم‌افزاری و سخت‌افزاری بیان کرد و افزود: قوانینی که اداره استاندارد درزمینهٔ حلال تدوین می‌کند در بعد نرم‌افزار و صدور مجوز برای شرکت‌هایی در این راستا در بعد سخت‌افزار تقسیم‌بندی می‌شود تا بتوان خدمات بهتری به مخاطبان ارائه کرد.
 معاون ارزیابی انطباق اداره کل استاندارد هرمزگان بیان کرد: یک دیدی در ایران وجود دارد که چون ما یک کشور اسلامی هستیم پس همه غذایی که تولید می‌کنیم حلال است و باید تکمیل شود، چراکه بسیاری از مواد افزودنی، رنگ‌ها و ژلاتین‌ها از خارج از کشور وارد می‌شود و باید تابع استانداردهای حلال قرار گیرد.
وی اضافه کرد: محصولاتی هم که از ایران به خارج از کشور صادر می‌شود، باید نظر مسلمانان جهان را تأمین کند و مورد استقبال قرار گیرد و در گام بعدی محصولات آرایشی، پوشاک و لوازم بهداشتی نیز به این چرخه اضافه گردد.
جودار اظهار کرد: هرچند تهیه غذای حلال در دستور کار کشور ایران قرار دارد، اما برای تأمین نظر مسلمانان خارج از کشور باید به سمت ارائه خدمات حلال گام برداریم که شامل غذا، لوازم‌آرایشی و بهداشتی، البسه، خطوط هوایی و هتل می‌شود.
گفتنی است سازمان ملی استاندارد ایران در راستای انجام وظایف خود از اواخر دهه 80 به شکلی منسجم در تدوین استانداردهای حلال و ایجاد ساختار انطباق در سطح ملی و به‌ویژه در سطح کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی (OIC) مشارکت نموده تا ضمن تضمین حقوق اولیه هم‌وطنان مسلمان در سطح کشور بتواند از این حقوق بر پایه فقه امام جعفر صادق (علیه‌السلام) در سطح بین‌المللی دفاع نماید.

   

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها