عکس هابل از یک منطقه ستاره‌ساز بزرگ در کهکشان راه شیری



«تلسکوپ فضایی هابل» از یک منطقه ستاره‌ساز در کهکشان راه شیری عکس گرفته است که صحنه رنگارنگی را به نمایش می‌گذارد.

ایسنا نوشت: عکسی که با «تلسکوپ فضایی هابل» ثبت شده، مملوء از رنگ و فعالیت است. این عکس، یک منطقه ستاره‌ساز نسبتا نزدیک را به نام «IRAS ۱۶۵۶۲-۳۹۵۹» نشان می‌دهد که در کهکشان راه شیری در فاصله حدود ۵۹۰۰ سال نوری از زمین در صورت فلکی «کژدم» (Scorpius) قرار دارد.

این عکس از مشاهدات «دوربین میدان وسیع ۳» هابل به دست آمده است. جزئیات دقیق رنگ آن، نتیجه چهار فیلتر جداگانه هستند که می‌توانند در برابر حسگر‌های نور دستگاه بلغزند و به طول موج‌های بسیار خاصی از نور امکان دهند تا عبور کنند. این ویژگی سودمندی است، زیرا طول موج‌های خاصی از نور می‌توانند اطلاعاتی را درباره ترکیب، دما و چگالی منطقه ارائه دهند.

 

منطقه ستاره‌ساز به نام «IRAS ۱۶۵۶۲-۳۹۵۹»

  

در مرکز عکس، IRAS ۱۶۵۶۲-۳۹۵۹ به احتمال زیاد میزبان یک ستاره پرجرم است که حدود ۳۰ برابر جرم خورشید ما را دارد و هنوز در مرحله شکل‌گیری به سر می‌برد. ابر‌های سایه‌دار، تاریک به نظر می‌رسند، زیرا غبار بسیار زیادی وجود دارد که نور را پنهان می‌کند و جلوی طول موج‌های فروسرخ نزدیک مشاهده‌شده توسط هابل را می‌گیرد. با وجود این، نور فروسرخ نزدیک عمدتا از دو طرف شامل سمت چپ بالا و سمت راست پایین می‌تابد و در آنجا یک فوران قوی منتشر شده از پیش‌ستاره بزرگ، غبار را پاک می‌کند.

عکس‌های دارای چند طول موج مانند این صحنه باورنکردنی هابل به ما کمک می‌کنند تا درک بهتری را از نحوه شکل‌گیری پرجرم‌ترین و درخشان‌ترین ستاره‌های کهکشان خود به دست بیاوریم.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها