سخنگوی قوه قضاییه مطرح کرد:

جزییات بازداشت 3 نفر در استان هرمزگان



صبح ساحل ، حوادث - سخنگوی قوه قضاییه  گفت : 3 نفر در استان هرمزگان بازداشت شده‌اند.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در یکصد و بیست و پنجمین نشست خبری‌اش در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه پلیس اطلاعیه داده که یک تا 10 سال حبس برای کسانی که کشف حجاب کرده‌اند، در نظر گرفته می شود آیا طرح این موضوع و اتهام افراد خارج از اختیارات پلیس نیست؟ گفت: اگر کسی قانون را بخواند، ایرادی ندارد و دخالت در کار دیگران نیست اما فقط قاضی می تواند بگوید چه عنوان اتهامی برای کسی که دستگیر شده در نظر گرفته می شود و حتی ممکن است عنوان اتهامی را بازپرس تفهیم کند و چه بسا در حین تحقیقات متوجه شوند که عنوان صحیح نبوده و عنوان جدید را تفهیم می کنند؛ به عنوان مثال ما یک دایر کردن مرکز فساد و فحشا و یک تشویق به فساد و فحشا داریم که مجازاتش سنگین است و تا 10 سال زندان دارد، اما چنانچه اینها نباشد و فعل حرامی را مرتکب شود که خود دو نوع است و گاهی در ملاءعام و گاهی در خفا انجام می شود که تفاوت می کند.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سئوالی درباره اینکه اخیرا دو برادر به نام‌های «ابوالقاسم و رسول» تحت عنوان سرمایه‌دار در پروژه های گردشگری  کلاهبرداری کرده و متواری شده اند، در این باره توضیح دهید، گفت: بارها از مردم خواهش کردیم در سپردن پول و دارایی به افراد برای سرمایه گذاری دقت کنند. یک سری اقدامات پیشگیرانه در حد وسع قوه قضاییه انجام می شود، اما به هر دلیلی کسی کلاهبرداری یا خیانت در امانت کرد، تلاش می شود پس از دادخواست حقوقی یا کیفری و در صورت محکومیت، از اموال طرف مقابل در صورت شناسایی، برداشته شود و به مالباخته داده شود. اگر هم اموالی نبود و طرف مقابل هم اصلا در کشور وجود نداشت یا فوت کرده بود، چکار می شود کرد؟ قوه قضاییه باید چکار کند؟ ممکن است طرف در ایران و متواری باشد که در این صورت پرونده مفتوح می ماند تا فرد شناسایی شود.وی افزود: در موضوعی که گفتید در سال 91 پرونده‌ای با عنوان فروش مال غیر در قوه قضاییه مطرح شد که هنوز اموالی از آن‌ها شناسایی نشده است، هنوز این پرونده‌ مفتوح است که قوه قضاییه نمی‌تواند در این زمینه کاری انجام دهد.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به این سوال که یکی از نمایندگان مجلس اعلام کرده است که پروژه انتقال آب و موضوع یوز ایرانی از سوی سیدامامی مطرح شده است و همه پروژه‌های اسرائیلی بوده‌اند و آیا فرد خارجی در این زمینه بازداشت شده است؟ گفت: تا الان فرد خارجی بازداشت نشده است، اما افراد در مظان اتهام هستند و تعدادی هم در داخل کشور بازداشت شده اند. 3 نفر در استان هرمزگان بازداشت شده‌اند و باید صبر کنیم تا پرونده روشن شود تا بتوانیم در خصوص آن صحبت کنیم.

معاون اول قوه قضاییه تاکید کرد: امروز بحث نفوذ بخصوص از ناحیه کشورهای غربی و  آمریکا و صهیونیست در کشور مطرح است و این نفود فقط برای جمع آوری اطلاعات نیست، بلکه برای تاثیرگذاری در تصمیم‌ها هم هست و فرد نفوذی که قابل شناسایی نیست و نمی‌تواند به صورت آشکار شروع به عکس‌برداری و تصویربرداری از مناطق کشور کند، بدیهی است که باید برای خود یک پوشش داشته باشد که از طرف مردم و دولت قابل توجیه باشد، مثلا باید توجیحی داشته باشد که یک ماه در بیابان اقدام به تصویربرداری کند.

این افرادی هم که تحت عنوان فعال محیط زیستی - که به کیس محیط زیست معروف است - اقدام به جاسوسی کرده‌اند، کارهایی هم به نفع محیط زیست انجام داده‌اند و همه افرادی هم که در موسسات آن‌ها کار می‌کردند، جاسوس نیستند و برخی کاملا از مسائل جاسوسی بی‌اطلاع بودند، همین موضوع کار را مشکل کرده است و باید برای روشن شدن مسائل باید منتظر  ماند.با کمال تاسف عده‌ای قانون شکن و فرقه گرا و افرادی که تظاهر به دیانت می کنند آمدند و در خیابان پاسداران فاجعه آفریدند، در بین مردم ایجاد نگرانی و ترس کردند و مردم از کسب و کارشان بازماندند.محسنی اژه‌ای در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال ایسنا در مورد آخرین وضعیت پرونده احمدی نژاد و همچنین نامه‌ اخیرش و صحبت‌های باهنر در مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره دستگیری او، گفت: در این‌باره چندین بار صحبت‌هایی داشتم که قاعدتا برای شما و مردم قانع کننده نبوده است.

محسنی اژه‌ای گفت: این پرونده غیر از آنکه به آن اتهامات دیگری افزوده شده، اقدام عملی دیگری به معنای احضار، تفهیم اتهام و بازداشت صورت نگرفته است، البته باز هم مسائلی از سوی فردی اتفاق افتاده است که قبلا مسئولیت بزرگی در کشور داشته و متاسفانه صحبتها و حرفهایی می زند که در آن خلاف شرع و قانون وجود دارد.

سخنگوی قوه قضائیه تاکید کرد: ان‌شاءالله این مسائل در فرصت مناسب خود رسیدگی می شود، لکن در پرونده مورد نظر، غیر از جمع‌آوری ادله بیشتر، هنوز اقدام قضایی به معنای احضار، تفهیم اتهام یا بازداشت صورت نگرفته است.

وی همچنین گفت: چنین مطلبی که شما در مورد صحبت‌های آقای باهنر گفتید را نشنیده‌ام.یک نفر غیر از ماموران در حادثه خیابان پاسداران فوت کرده استدر ادامه نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه، خبرنگاری از او پرسید که اخیرا وزیر ارتباطات مطرح کرده که اطلاعات شخصی کاربران توسط اپراتورها توزیع شده و این موضوع به دستگاه قضایی و کمیسیون قضایی اعلام شده، با توجه به این موضوع آیا دستگاه قضایی نمی‌خواهد به این موضوع  ورود کند؟

محسنی اژه‌ای در پاسخ به این سوال گفت: در شب گذشته از تلویزیون شنیدم که ایشان گفت می‌خواهند این موضوع را به دستگاه قضایی اعلام کند. با این وجود چنانچه اگر ایشان اعلام کرده یا می خواهند اعلام کنند اگر عنوان مجرمانه داشته باشد به آن رسیدگی می کنیم.وی افزود: ابتدا باید وزارت ارتباطات چگونگی این موضوع را اعلام کند که منظورش از این سرقت یا دزدی چیست.

بعد ببینیم که وظیفه مدعی العموم است یا خیر. هنوز چیزی به طور رسمی به قوه قضائیه اعلام نشده، باید کم و کیف موضوع مشخص شود که اگر وظیفه مدعی العموم باشد به آن ورود می کنیم، به هر حال تا آنجا که من اطلاع دارم هنوز این موضوع به طور رسمی به قوه قضائیه اعلام نشده است.

خبرنگار دیگری از سخنگوی قوه قضائیه پرسید که در روزهای اخیر برخی اخبار در رسانه های نزدیک به دراویش منتشر شده که در آن به ضرب و  جرح تعدادی از بازداشت شدگان و احیانا فوت آنها اشاره شده است، در این باره توضیح دهید.سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این سوال گفت: اینکه آنها گفته‌اند را اطلاعی ندارم، اما معمولا افرادی که در خیابان و در مقابل مردم و پلیس می ایستند و در زمان دستگیری مقاومت می کنند، هیچ استبعادی هم ندارد که احیانا مردم و پلیس از خود عکس العملی نشان دهند.وی افزود: اطلاعی ندارم که فرد خاصی مجروح یا مضروب شده باشد اما در چنین درگیری های خیابانی که در مقابل پلیس می ایستند و پلیس را به شهادت می رسانند و از قانون نیز تمرد می کنند، استبعادی ندارد که پلیس وقتی بخواهد آنها را دستگیر کند، احیانا از ناحیه مردم یا پلیس اقدامات متقابلی صورت گیرد.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوال مجدد خبرنگاران که آیا دراویش فوتی نداشته‌اند گفت: غیر از ماموران یک نفر فوت شده است، اما خبر ندارم که این فرد شناسایی شده که جزء آشوبگران یا فرد دیگر بوده است، تنها می دانم کسی که در بیمارستان بوده بعدا فوت کرده است.

خبرنگاری از محسنی اژه‌ای پرسید که اخیرا شنیده شده در حوزه اقتصادی و پولی و بانکی برخی مدیران و مسئولان بانک مرکزی بازداشت شده‌اند، آیا شما چنین موضوعی را تایید می کنید؟ که وی در پاسخ گفت: به این ترتیب که شما می فرمایید را نمی دانم، اما برای مسئول سابق حراست بانک مرکزی پرونده‌ای تشکیل شده بود که با قرار وثیقه آزاد شد، مسئله ایشان مالی بود.

وی افزود: فرد دیگری که مدیر نیست و از یکی از معاونت‌های بانک مرکزی بود، به اتهام مالی بازداشت شد که اکنون این فرد نیز با قرار وثیقه آزاد شده است.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها