مغفولیت صنعت گردشگری دریایی در جنوب کشور

هــــرمــــزگان در حـــــوزه تفریحات آبـــی عقب مانده است



صبح ساحل ، اجتماعی - وعده ایجادصنعت تفریحات آبی در هرمزگان چندسالی است که نقل مجالس مدیران و مسئولان شده اما تاکنون اقدام درخور شانی را به خود ندیده و خبری از ایجاد زیرساخت های مناسب گردشگری دریایی در استان نیست.

 هرمزگان باوجود مرزهای طویل دریایی، طبیعت بکر و سواحل ناب وهمجواری با دو دریای بزرگ خلیج فارس وعمان به نام ساحل و دریا زیباش در سراسر کشور شناخته می شود.

چند سال اخیرهرمزگان به واسطه پیشرفت های فراوان در حوزه های اقتصادی به قطب تجارت و پایتخت اقتصادی کشور تبدیل شده و پیشرفت های فراوانی در حوزه های مختلف در آن صورت گرفته اما در حوزه تفریحی و صنعت گردشگری پیشرفت چشم گیری نداشته است.

درحالی که اغلب کشورهای دنیا از کوچکترین ظرفیت دریایی بهترین استفاده ها را کرده و با راه اندازی تورهای دریایی، ورزش‌ها و تفریحات آبی، غواصی و سایر سرگرمی‌های مرتبط با ساحل و فراساحل زمینه ای برای درآمدزایی و جذب توریست انجام می دهند اما این صنعت در هرمزگان مغفول مانده است.

غواصی، جت اسکی، پاراسل، پانانا، شاتل، قایق تندرو و اسکی روی آب، تفریحات هیجان‌انگیزی آبی بوده که با استفاده از ظرفیت دریای می توان در هرمزگان ایجاد کرد ولی در این استان این تفریحات تنها متمرکز در دو جزیره قشم و کیش بوده و سایر جزایر و شهرستان های استان فراموش شده اند.

با ایجاد کلوپ ها و امکانات دریایی در سایر نقاط زیبا و جذاب هرمزگان می توان جان تازه ای به صنعت گردشگری دریایی هرمزگان بخشید و در این آشفته بازار بیکاری زمینه ای برای اشتغال جوانان هرمزگانی به وجود آورد.

 ساحل نشینان هرمزگانی در 

انتظار توسعه

 گردشگری دریایی

در چند سال اخیر مسئولان در کنفرانس ها و تیربون های سخنرانی خود وعده های فراوانی می دهند که هرمزگان را به  پایتخت ورزش های آبی و تفریحات دریایی تبدیل می کنند اما چه زمان این وعده ها تحقق می یابد سوالی مبهمی است که ساحل نشینان هرمزگانی در ذهن دارند.

در اواخر سال گذشته محمد مهدی جهانبخش، مدیرعامل سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری بندرعباس با اشاره به ظرفیت‌های دریایی هرمزگان اظهار کرد: پایتخت هرمزگان، قدرت تبدیل شدن به قطب ورزش‌های آبی کشور را دارد.

 ۱۳ بندر و اسکله گردشگری شناسایی و جانمایی

 شده است

چندی پیش عفیفی پور، مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با بیان اینکه تاکنون ۱۳ بندر و اسکله گردشگری شناسایی و جانمایی شده است، افزود: لافت قدیم، کندالو، طبل، سهیلی، گورزین و شیب دراز در جزیره قشم، جزیره هنگام، شیو و تبن در پارسیان، تیاب در میناب، خور آذینی در سیریک، خور خلاصی در جاسک و جنگل حرا در بندرخمیر به‌عنوان مناطق ۱۳گانه‌ محسوب می‌شود.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان افزود: در این مناطق ۱۳ گانه  تاکنون اقداماتی برای ایجاد اسکله‌ها و بندرگاه‌های استاندارد گردشگری صورت گرفته و یا در حال مطالعه و انجام است.

عفیفی پور با اشاره به ارسال فهرست نیازمندی‌های مربوطه توسعه مبادی گردشگری دریایی به ستاد مرکزی سازمان بنادر و دریانوردی، تصریح کرد: در فهرست نیازمندی‌ها مباحثی همچون نصب اسکله شناور، احداث سایبان، تأمین روشنایی، تجهیزات ارتباطات رادیویی، سامانه اطفای حریق، تعیین مسیر تردد و همچنین انجام لایروبی در برخی موارد مطالعه و جمع‌آوری‌شده است.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون اسکله‌های فلزی شناور در پنج منطقه شامل خور آذینی، جزیره هنگام، روستاهای ساحلی کندالو، گورزین و شیب دراز جزیره قشم نصب و مناطق دیگری از جمله سهیلی و طبل به تجهیزات رادیویی و مخابرات دریایی مجهز شده است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان اضافه کرد: نصب چراغ‌های دریایی و بیکن در بنادر شیو و کندالو و همچنین نصب بویه در بندرگاه جزیره هنگام و روستای کندالو از دیگر اقداماتی است که تاکنون عملیاتی شده است.

عفیفی پور بیان کرد: اقدام بعدی، نصب اسکله شناور در روستای ساحلی شیو در شهرستان پارسیان است که تاکنون ۵۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی خاطر نشان کرد: سال گذشته، در راستای توسعه گردشگری دریایی، رمپ فلزی شناور در بندرگاه جزیره هرمز به بهره‌برداری رسید و لایروبی حوضچه و کانال ورودی این بندرگاه با اعتبار ۸۲ میلیارد ریال نیز در دست اقدام است.

با توجه به همت والای مسئولان برای افزایش زیرساخت های گردشگری و توسعه تفریحات و ورزش های دریایی امید است با اقدامات به هنگام و شایسته دولتمردان، هرمزگان تبدیل به قطب گردشگری و ورزش های دریایی کشور شود./هرمز

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها