در دانشگا علوم پزشکی هرمزگان انجام شد:

اولین عمل «لقاح خارج رحمی» در مرکز درمان ناباروری بندرعباس



صبح ساحل ، اجتماعی -  اولین عمل IVF یا لقاح آزمایشگاهی در مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی پیامبر اعظم(ص) بندرعباس انجام شد.

 مریم عزیزی فلوشیپ فوق تخصص نازایی و IVF  در جمع خبرنگاران با بیان این که هر زوجی که به مدت یک سال مقاربت محافظت نشده داشته باشند و بارداری رخ نداده باشد به عنوان زوج نابارور در نظر گرفته می شود گفت: طبق تحقیقاتی که توسط اینجانب در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان انجام شده شیوع ناباروری در ۱۵ درصد زوجین وجود داشت که از این تعداد  ۱۰ درصد آنها دچار ناباروری اولیه و ۵ درصد ناباروری ثانویه بودند.

عزیزی در ادامه افزود : با توجه به اینکه یکی از مسائل حائز اهمیت در درمان ناباروری هزینه های مرتبط با درمان است با حمایت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان برای اولین بار در استان هرمزگان عمل IVF یا لقاح آزمایشگاهی در مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی پیامبراعظم (ص) که یک مرکز دولتی است با تعرفه دولتی انجام گردید.

دکتر عزیزی در خصوص عمل IVF گفت: این عمل در واقع لقاح خارج از رحم تحت شرایط آزمایشگاهی است.

وی عنوان کرد: بعد از ارزیابی و تشخیص علت نازایی در مواردی که با روشهای ابتدایی مانند تحریک تخم گذاری عمل لقاح انجام نشود و یا بیمار دچار مشکلات زمینه ای از جمله اختلال لوله رحمی، چسبندگی های حفره شکم و یا نازایی با عوامل مردانه شدید و ناباروریهای غیر قابل توجیه طولانی باشد کاندید عمل لقاح خارج رحمی می شوند.

به گفته وی، طی این روش پس از انجام آزمایشهای اولیه و درمان های دارویی به منظور تحریک فولیکول گذاری و طی دید سونوگرافی، تعدادی فولیکول از رحم زن و به صورت همزمان اسپرم از مرد گرفته و در محیط آزمایشگاه لقاح داده می شود که اصولا برای بالابردن درصد موفقیت در زمان برداشت  ،چندین تخمک برداشته و  لقاح می یابد که در صورت نیاز برای بارداری های بعدی به صورت فریز استفاده خواهد شد.

این فلوشیپ فوق تخصص نازایی و IVF  در ادامه گفت: قاعدتا» سه روز بعد از انجام عمل لقاح خارج رحمی پس از انجام بررسی های لازم و صلاحدید پزشک متخصص زنان  می تواند جنین را به رحم مادر انتقال دهد ولی در مواردی که پزشک بیمار تشخیص دهد که فعلا رحم زن شرایط پذیرش جنین را ندارد جنین فریز شده و در زمان مناسب در رحم جایگزین می گردد.

وی همچنین با عنوان اینکه  عمل برداشت تخمک  بدون درد و تحت  بیهوشی عمومی انجام می گردد و عمل انتقال جنین بدون بیهوشی و با هدایت سونوگرافی انجام می شود افزود مهمترین عامل در موفقیت انجام این عمل سن بیمار می باشد که درصد موفقیت  در زنان جوان حدود ۳۰ الی ۳۵ درصد است.

رئیس مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی پیامبر اعظم(ص) نیز با عنوان اینکه راه اندازی این مرکز یکی از نیازهای اساسی استان بود گفت: با توجه به اینکه در این مرکز تمامی مراحل تشخیصی و درمانی به غیر از هزینه های دارویی با تعرفه های دولتی می باشد راه اندازی این مرکز نقش عمده ای درکاهش مشکلات مربوط به مهاجرت بیماران نیازمند به درمان به خارج از استان  خواهد شد.

دکتر مهدی حسنی آزادرئیس مجتمع آموزشی پژوهشی درمانی پیامبر اعظم(ص)  در خاتمه گفت : در حال حاضر در مرکزناباروری این مجتمع که یک مرکز فوق تخصصی در درمان ناباروری می باشد با تجهیز و  بکارگیری نیروهای مجرب تمامی خدمات اعم از ویزیت زوج نابارور، مشاوره ژنتیک ،آزمایشهای مربوط به نازایی، سونوگرافی، رادیولوژی ،هیدروسکوپی IUI ، IVF و همچنین انتقال جنین انجام می شود.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها