اولین مورد آبله میمون در عربستان شناسایی شد



وزارت بهداشت عربستان اعلام کرد اولین مورد آبله میمون در یک شهروند این کشور شناسایی شده است.

 

به گزارش صبح ساحل، وزارت بهداشت عربستان اعلام تاکید کرد اولین مورد شناسایی آبله میمون در این کشور، در یک شهروند که خارج از کشور بوده و به عربستان بازگشته است گزارش شده است. 

این وزارتخانه افزود شیوع آبله میمون در این کشور تحت کنترل است و افرادی که به این بیماری مشکوک هستند می‌توانند به بیش از ۹۰۰ مرکز بهداشت برای آزمایش مراجعه کنند. 

 

به گفته سازمان جهانی بهداشت هنوز بسیاری از پرسش‌ها درباره نحوه شیوع اولیه آبله میمون در بین انسان‌ها بی‌پاسخ مانده است. با این حال مقامات این سازمان بر این باور هستند که تغییرات ژنتیکی ویروس آبله میمون نقشی در شیوع آن بین انسان‌ها ندارد.  

آبله‌میمون شبیه به آبله انسانی است. این بیماری در بسیاری از مناطق جهان سال‌ها است که ریشه‌کن شده و نمونه تازه‌ای از آن گزارش نشده است؛ با این حال طی سال‌های اخیر به ویژه پس از همه‌گیری ویروس کرونا، نگرانی از شیوع این ویروس بیشتر شده است. 

پژوهش‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد که ویروس آبله‌میمون، علاوه بر انسان‌ها می‌تواند موش‌ها و خرگوش‌ها را نیز مبتلا کند. در میان انسان‌ها، نخستین مورد ابتلاء به آبله‌میمون در سال ۱۹۷۰ گزارش شد. در سال ۲۰۰۳ نیز مقام‌های بهداشتی آمریکا یک مورد از ابتلاء به این ویروس را در این کشور گزارش کردند. 

علائم اولیه آبله میمون شامل تب، سردرد، درد عضلات، کمردرد، تورم غدد لنفاوی، لرز و خستگی است.

التهابات پوستی نیز ممکن است ایجاد شود که معمولاً روی صورت قبل از انتشار به سایر قسمت‌های بدن شروع می‌شود. در نهایت یک دلمه تشکیل می‌دهد و می‌افتد. 

 

علائم جدید بیماری آبله میمون

نتایج مطالعه‌ای که بر ۵۴ بیمار انجام شده است، نشان می‌دهد که افراد مبتلا به آبله میمون تب و خستگی کمتر و ضایعات پوستی بیشتری را در ناحیه تناسلی و مقعدی خود گزارش کرده‌اند. این پژوهش با نظر نهادهای بهداشت عمومی مانند مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا (CDC) مطابقت دارد که اعلام کرده‌اند شیوع کنونی بیماری آبله میمون "غیرعادی" است.

مطالعه انجام شده نشان می‌دهد که یک چهارم بیماران مبتلا به آبله میمون به ویروس HIV نیز مبتلا بودند و یک چهارم مبتلایان نیز بیماری‌های مقاربتی دیگری نیز داشتند. سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز اخیراً اعلام کرده است آبله میمون ممکن است در ده‌ها کشور در حال گسترش باشد، اما هنوز به عنوان یک وضعیت اضطراری جهانی واجد شرایط نیست.

دبیر کل سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که بیماری آبله میمون به سرعت در حال تکامل است و به دولت‌های سراسر جهان توصیه کرده است که نظارت، ردیابی تماس و تست‌های خود را افزایش دهند. او از رهبران جهان نیز درخواست کرده است تا اطمینان حاصل کنند که افراد در معرض خطر به واکسن و درمان‌های ضد ویروسی دسترسی داشته باشند. ایالات متحده آمریکا واکسیناسیون آبله میمون را برای افرادی که در معرض خطر بالای ویروس هستند، ارائه می‌دهد.

نتایج این مطالعه در مجله بیماری‌های عفونی "Lancet" منتشر شده است.

 

منابع: ایرنا، ایمنا

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها