بودجه صدا و سیما 2 برابر بودجه محیط زیست!



افزایش 42 درصدی بودجه صدا و سیما، امسال هم با مناقشات و انتقادات فراوانی روبه‌رو شد. در مقابل، سازمان محیط زیست همچنان در اسارت کم‌توجهی دولت به سر می‌برد. در این گزارش قصد داریم عملکرد سازمان صدا و سیما را در طول سال‌های اخیر بررسی کنیم.

   
به گزارش صبح ساحل، به نوشته تجارت نیوز: بودجه صدا و سیما در دولت سیزدهم به ریاست ابراهیم رئیسی، حدود هفت هزار و ۵۳۱ میلیارد تومان در نظر گرفته شده و این سازمان توانسته نسبت به سال گذشته بیش از ۴۲ درصد بیشتر از دولت درخواست منابع مالی داشته باشد. با این همه سازمان عریض و طویل صدا و سیما از تخصیص بودجه‌ای نزدیک به هشت هزار میلیارد تومان ابراز نارضایتی می‌کند و شکوه کرده برای تولید آثار فاخر باید بودجه خوب به این سازمان تزریق شود!

پیمان جبلی، رئیس سازمان صدا و سیما همچنین در آخرین اظهارات خود در نشست فراکسیون انقلاب مجلس، افزایش بودجه سال آینده این سازمان را نسبت به توقعات جامعه و نمایندگان مردم ناکافی دانسته است. اما عملکرد صدا و سیما با وجود پشتیبانی مالی فراوان و داشتن امتیاز انحصار در طول این سال‌ها چگونه بوده و چه دست‌آورد بزرگی داشته است؟

افزایش بودجه صدا و سیما؛ اجحاف در حق دیگر نهادها

با نگاهی به بودجه سال ۱۴۰۲ می‌توان به افزایش عجیب و چشمگیر سهم نهادهای خاص همچون صدا و سیما از بودجه ملی کشور پی برد. در مقابل، سازمان‌هایی هستند با سهمیه‌ای اندک که اتفاقا احتیاج به رسیدگی و تزریق مالی و اعتباری بیشتری نسبت به سال‌های گذشته دارند چرا که بحران‌های سال 1401 عموما در حوزه اجتماعی و فرهنگی بوده‌اند. سازمان‌هایی چون محیط زیست، آموزش و پرورش، بهداشت و … نهادهایی هستند که اگرچه جز بدنه مستقیم دولت به شمار می‌روند اما برای سال آینده بیشتر از همیشه نیاز به بودجه‌ای قابل قبول برای ترمیم چالش‌های حوزه‌های خود دارند. البته در این میان نباید نادیده گرفت که در سراسر لایحه بودجه 1402 که توسط تیم اقتصادی دولت به نگارش درآمده، عمده محلِ درآمدی بخش‌های مختلف از قِبل سرفصل مولدسازی مشخص شده است.

سازمان محیط زیست در راس هرم کم‌توجهی دولت

در ترسیم وضعیت بودجه سازمان صدا و سیما در لایحه بودجه 1402 یک مقایسه ساده می‌تواند اثرگذار باشد؛ سازمان محیط زیست با وجود اینکه با مشکلات و بحران‌های جدی چون آلودگی هوا، خشکسالی، فرونشست زمین، کم‌آبی، خشکی تالاب‌ها و دریاچه‌ها روبه‌رو است، نصفِ سازمان صدا و سیما از دولت بودجه خواهد گرفت به طوری که می‌توان این سازمان را در راس هرم کم‌توجهی دولت قرار داد.

پیش از این معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امورمجلس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص بودجه حداقلی سازمان محیط زیست به ایسنا گفت:«برای اجرای قوانین و مقررات و حفاظت از مناطق چهارگانه نیاز است که بودجه محیط زیست از ۶۸۰ میلیاردتومان به ۳۷۰۰ میلیارد تومان و سهم بودجه محیط زیست از ۱۸ صدم درصد به نیم درصد از کل بودجه افزایش یابد اما بودجه پیشنهادی برای ۱۴۰۲ نیز تنها دو دهم درصد است. این در حالیست که سهم بودجه محیط زیست در بسیاری از کشورها یک درصد است. درواقع میزان بودجه پیشنهادی محیط زیست با رشد خیلی جزئی همراه بوده است و باز هم توجه کافی به بودجه محیط زیست نشده است و باید تلاش بیشتری در این زمینه شود.»

در شرایطی که وضعیت بودجه سازمان محیط زیست در میان سازمان‌های بودجه‌بگیر دولت به این شکل است، بودجه صدا و سیما علاوه بر افزایش ۴۲درصدی، منابع درآمدی خود از طریق آگهی را افزایش خواهد داد.

کارنامه صدا و سیما چیست؟

صدا و سیما با وجود تخصیص بودجه‌های کلان مستقیم (از دولت) و غیرمستقیم (از طریق جذب آگهی)، در حوزه اثرگذاری به عنوان رسانه ملی همواره با چالش‌های جدی همراه بوده و هست. رسانه ملی در دورانِ جام جهانی قطر به عنوان یک فرصت انحصاری، بدون هیچ استراتژی دندان‌گیری در جهت جذب مخاطب، در همراهی افکار عمومی و بهبود وضعیت آگاهی و نشاط جامعه ناکام ماند. این در حالی‌ست که دولت نیز همزمان با اعلام بودجه صدا و سیما، روندِ اعتباردهی دولت‌ها به سازمانی که خود می‌تواند راسا درآمدزایی کند را مورد انتقاد قرار داده است؛ انتقادی که سه دهه بدون نتیجه ادامه داشته است.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها