آیین‌نامه ارتقای اعضای هیات علمی در شورای معین وزارت علوم نهایی شد



قائم‌مقام وزیر علوم و رئیس مرکز هیات امنا و هیات‌های ممیزه وزارت علوم از نهایی‌شدن آیین‌نامه ارتقای اعضای هیات علمی در شورای معین این وزارتخانه داد.

 

به گزارش صبح ساحل و به نوشته ایرنا، محمد سلیمانی امروز (پنجشنبه) در دومین روز از اجلاس سه‌روزه رؤسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: امسال تقاضاهای تجدیدنظرخواهی که به هیات ممیزه وزارت علوم رسیده، نشان می‌دهد کیفیت هیات ممیزه‌ها بهبودیافته است.

وی ادامه داد: سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ رأی حدود ۴۷ درصد پرونده‌های تجدیدنظر توسط هیات مرکزی شکسته شد و ۵۳ درصد تأیید شد که نشان می‌دهد کار در دانشگاه درست انجام نشده بود.

وی از دانشگاه‌ها خواست اطلاعات اساتید نمونه را برای انتشار در کتاب اساتید نمونه ارسال کنند و افزود: در مورد استاد نمونه امسال هم دانشگاه‌ها باید تا ۳۰ دی مدارک خود را ارائه می‌دادند، ولی برخی دانشگاه‌ها تأخیر دارند و ما همچنان منتظر ارسال مدارک هستیم تا در اردیبهشت ۱۴۰۳ مراسم اساتید نمونه را برگزار کنیم.

سلیمانی در مورد تجدیدنظرخواهی کمیته‌های منتخب درون دانشکده‌ها نیز گفت: اگر کمیته‌های مذکور دادخواهی استاد یا یاور علمی را رد می‌کنند وی را قانع کنند و مطمئن شوند پرونده او بررسی شده است، زیرا اگر تجدیدنظرخواهی در کمیسیون تخصصی رد شود جای اعتراض است، در کمیته منتخب جای اعتراض نیست.

وی با اشاره به آیین‌نامه ارتقاء اساتید گفت: این آیین‌نامه نهایی شده است. وزیر علوم دو ماه پیش نامه‌ای به شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی نوشت تا اصول حاکم بر آیین‌نامه ارتقا با توجه رهنمود و مطالبات رهبری در شورا بررسی و تصویب شود. بر اساس آن اصلاحات انجام شود که این کار انجام شد.

سلیمانی افزود: وزارت علوم اصلاحات را انجام داد و هفته قبل کلیات آیین‌نامه در صحن شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی تصویب شد و به شورای معین واگذار شد.

وی ادامه داد: در شورای معین هم طرح و نهایی شد. البته همه پیشنهادهای وزارت علوم تأیید نشد؛ به‌ویژه یک مورد که تحول‌زا و ایجاد یک رتبه جدید در نظام ارتقا است.

سلیمانی افزود: اگر این مورد اجرایی و تأیید شود تحول عظیمی در دانشگاه‌ها است. اکنون در دانشگاه‌ها استادیار، دانشیار و استاد داریم؛ ولی قصد داشتیم یک‌مرتبه دیگر هم تعریف کنیم.

وی ادامه داد: اساتید ما با تلاشی که می‌کنند در سن ۴۰ تا ۴۵ سالگی به درجه استادی می‌رسند از ۴۰ تا ۷۰ سالگی و اگر استاد نمونه شوند تا ۷۳ سالگی و اگر استاد ممتاز شوند تا ۸۰ سالگی زمان طولانی می‌شود که می‌توانند در دانشگاه بمانند، با ایجاد یک رده جدید برای استادان دانشگاه، ما برای فتح قله‌های علمی راه جدیدی را پیش پای اساتید قرار دهیم.

وی ادامه داد: این پیشنهاد در جلسه نقشه جامع علمی تصویب شده بود امیدواریم در صحن شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی هم باز بررسی و تصویب شود. رایزنی‌ها در حال انجام است تا رتبه جدید در دانشگاه‌ها ایجاد شود.

سلیمانی افزود: درباره خود آیین‌نامه هم نظرات اساتید دریافت و نهایی شده و منتظر ابلاغ آن هستیم. وزارت علوم فرصت دوماهه دارد که آن را به شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی ارائه دهد. بخش فناوری هم به آیین‌نامه ارتقا اضافه شده است.

وی افزود: اگر رتبه جدید هم تصویب شود دوره ماندگاری در آن دوره هم‌افزایش یافته و به ۱۰ سال می‌رسد. در آیین‌نامه تلاش شده تمام برون داده‌ها پیش‌بینی‌شده و برای آن امتیاز در نظر گرفته شود.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها