بهبودی حال فرد مبتلا به « تب کریمه کنگو» در قشم؛

بستری شدن فرد مشکوک به «تب کریمه کنگو» در بندرعباس



صبح ساحل ، حوادث -  اعظم رام «ابتلای یک نفر به تب کریمه کنگو در استان هرمزگان». این تیتری بود که در رسانه ها و فضای مجازی دست به دست چرخید و تا جایی که شایعه شد این فرد بر اثر این بیماری جان باخته است . 

دکتر  فاطمه نوروزیان مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با واکنش به این شایعه گفت: فرد مبتلا به این بیماری با علایم مورد نظر در  18 اردیبهشت ماه  سال جاری در بیمارستان قشم بستری شد و تحت درمان قرار گرفت که در27 اردیبهشت ماه  پس از بهبودی کامل ، از بیمارستان  ترخیص شد.

وی ادامه داد: این بیمار، جوان 32 ساله ای است که در کشتارگاه مشغول به کار بود که  به بیماری تب کنگو مبتلا شده بود.  دکتر نوروزیان از بستری شدن بیمار 72 ساله مشکوک به بیماری تب کنگو کریمه در بندرعباس نیز گفت: صبح یکم خردادماه جاری ، مرد 72 ساله ای با علایم مشکوک به این نوع بیماری از جمله تب همراه با خونریزی،  در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس بستری شد.

وی  با بیان اینکه نمونه برداری و آزمایشهای لازم از این بیمار مسن گرفته شده است  ادامه داد: وی تحت درمان و مراقبتهای لازم  قرار دارد  و تا جواب نتیجه آزمایش ، نمی توان با قاطعیت اعلام کرد که وی دچار تب کنگو کریمه  شده است.

به گفته این مقام مسوول،  پارسال یک نفر در هرمزگان بر اثر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو فوت کرد.

 عدم انتقال بیماری از خوردن گوشت پخته و 

بهداشتی

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نکات مهم در خصوص پیشگیری از بیماری تب کنگو کریمه بیان کرد که شیوع بیماری تب کریمه کنگو، بیشتر مربوط به فصول بهار و تابستان است، این بیماری عمدتا بیماری افرادی است که با دام سر و کار دارند و  دامی که ذبح می شود باید 24 ساعت در شرایط ویژه و دمای یخچال، نگهداری شود،بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت پخته و بهداشتی، منتقل نمی شود.

 آغاز دور جدید مبارزه با تب کریمه کنگو

مدیرکل دامپزشکی هرمزگان از آغاز دور جدید مبارزه با تب کریمه کنگو در استان خبر داد.

دکتر محمد جانباز گفت:با توجه به افزایش احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما دور جدید مبارزه با این بیماری در استان آغاز شد.وی افزود:در این راستا تیم‌هایی از دامپزشکی برای سمپاشی اماکن دامی و مبارزه با انگل‌های خارجی بدن دام اعزام شدند.

مدیرکل دامپزشکی هرمزگان گفت:تشدید اقدامات نظارتی بهداشتی دامپزشکی در کشتارگاه‌های دام، مراکز نگهداری و عرضه گوشت، برگزاری دوره‌های آموزشی  ترویجی برای بهره برداران و اطلاع رسانی همگانی با همکاری رسانه‌های عمومی را از مهم ترین اقدامات اجرایی برای مقابله با این بیماری عنوان کرد.جانباز افزود: همچنین طرح زنجیره سبز در پنج کشتارگاه استان از جمله کشتارگاه‌های شهرستان‌های حاجی آباد، بندرعباس، قشم، و دو کشتارگاه در بستک در حال اجرا است و بزودی در شهرستان میناب هم اجرا می‌شود

 گزش کنه ای راه انتقال بیماری به دام 

 رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در خصوص تب کریمه کنگو گفت: این بیماری ، یکی از مهم‌ترین بیماری‌های ویروسی است که از حیوان به انسان منتقل می‌شود.

این بیماری خطرناک است و فرد مبتلا به آن ممکن است تا ۳۰ درصد موارد جان خود را از دست دهد، حتی اگر درمان شود.

دکتر محمد مهدی گویا،یکی از راه‌های انتقال آن نیز از طریق گزش کنه‌ای  دانست که روی بدن حیوان آلوده به خصوص دام‌های اهلی مانند گوسفند و بز و گاو زندگی می‌کند، این ویروس وارد بدن دام شده  و بعد با گزش باعث ابتلای فرد به بیماری  می‌شود.

 خرید گوشت‌ بدون مهر دامپزشکی ممنوع

شایع‌ترین راه انتقال آن نیز ذبح غیربهداشتی دام به ویژه در مناطق روستایی است.  به همین دلیل دکتر گویا تاکید می‌کند که خرید گوشت از منابع نامطمئن مانند کنار خیابان، جاده و کشتار غیرمجاز و  ... مردم را در معرض ابتلای به تب کریمه کنگو قرار می‌دهد.

به همین دلیل گوشت باید مهر تایید سازمان دامپزشکی را داشته باشد.   وی ادامه می‌دهد: این بیماری بیشتر یک بیماری شغلی است. کسانی که به صورت مستقیم با دام سرو کار دارند، آن را ذبح می‌کنند، قصاب‌ها و حتی زنان خانه‌دار نیز ممکن است  به دنبال تماس با دام تازه ذبح شده یا گوشت آلوده، مبتلا به این عفونت‌ شوند.  همچنین  کسانی که در معرض خون و ترشحات بدنی فرد بیمار قرار دارند مانند پزشکان و کادر درمانی نیز در معرض ابتلا هستند.در کشور ما هر سه راه انتقال این بیماری تا به حال مشاهده شده است. این بیماری معمولا در فصل بهار و تابستان شایع است، اما در تمام فصول سال ممکن است مشاهده شود.

 واکسنی برای پیشگیری  از تب کریمه کنگو نیست 

تب کریمه کنگو واکسنی برای پیشگیری ندارد و مهم‌ترین نکته برای این کار رعایت نکات بهداشتی توسط کسانی است که دام نگهداری می‌کنند، در کشتارگاه‌ها و دامداری‌ها کار می‌کنند و زنان خانه‌داری که  گوشت خریداری می‌کنند.

کارشناسان توصیه می‌کنند که روستاییان هنگام تماس با دام از کندن کنه‌های روی بدن دام خودداری کنند. همچنین لباس‌های خود را پس ازخروج از اصطبل و محل نگهداری دام‌ها تعویض کنند و دست و صورت خود را با آب وصابون بشویند؛ چراکه دام بیمار خطر انتقال بیماری‌های بسیاری را دارد.

بهتر است تا حد امکان افرادی که دامدار نیستند هنگام مراجعت به مناطق روستایی، تماسی با دام نداشته باشند. دامداران نیز وقتی با دام در تماس هستند از وسایل حفاظتی استفاده کنند و پس از پایان کارشان نیز لباس‌ها را تعویض کرده و دست وصورت خود را بشویند.

همچنین از تماس مستقیم دست با گوشت تازه ذبح شده باید پرهیز کرد و خردکردن و بسته بندی گوشت باید پس از ۲۴ ساعت از نگهداری آن در دمای زیر صفر انجام شود و ترجیحا گوشت بصورت فریز شده و چند ساعت پس از فریز مصرف شود.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها