مقاله علمی واکسن کرونای برکت در BMJ منتشر شد



مجری مطالعات بالینی واکسن کرونا از انتشار مقاله علمی واکسن کرونای برکت در نشریه «ژورنال پزشکی بریتانیا»(the British Medical Journal) - BMJ - خبر داد و گفت: انتشار مقاله در این نشریه یک دستاورد بسیار قابل توجه است زیرا از معتبرترین و قدیمی‌ترین نشریات در حوزه پزشکی است.

به گزارش صبح ساحل، «دکتر محمدرضا صالحی»، مجری مطالعات بالینی واکسن کرونا روز دوشنبه گفت:‌ چاپ مقالات مرتبط با تحقیقات واکسن یکی از مهمترین مراحل علمی تولید یک محصول جدید محسوب می شود و پژوهشگران حوزه های مختلف برای اینکه نتایج تحقیقات خود را به اطلاع سایر محققان برسانند گزارشی از نحوه انجام تحقیق و یافته های آن را به صورت مقاله علمی به نشریات علمی پژوهشی ارسال می کنند.

وی ادامه داد: در این نشریات، مقالات مورد داوری افراد متخصص قرار می گیرد و در صورت تایید داوران و کمیته علمی مجله، منتشر می شود.

صالحی بیان کرد: این مقاله کارایی (Effectiveness)، ایمنی (Safety) و یافته های ایمنی زایی (Immunogenicity) دو دوز واکسن پنج میکروگرمی BIV-CovIran را در مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده فاز ۳ در مقایسه با دارو نما بررسی می کند.

مجری مطالعات بالینی واکسن کرونا افزود: این مطالعه در ۶ شهر بوشهر، اصفهان، کرج، مشهد، شیراز و تهران انجام گرفته و براساس این مقاله اولین تزریق واکسن در ۲۶ اردیبهشت سال ۱۴۰۰ و آخرین تزریق آن در ۲۴ تیر سال ۱۴۰۰ صورت پذیرفت.

وی ادامه داد: جامعه آماری این مطالعه را ۲۰ هزار نفر در بازه سنی ۱۸ تا ۷۵ سال تشکیل داده است که به طور تصادفی گروه های واکسن یا دارونما به نسبت ۱:۲ قرار گرفته اند. در مجموع این جامعه آماری به طور کلی ۷/۶۶ درصد واکسن و ۳/۳۳ درصد دارونما دریافت کرده اند.

صالحی تصریح کرد: نتایج این مطالعه نشان داد که واکسن BIV-CovIran می تواند ۵/۷۰ درصد از موارد شدید ۱۹-COVID و ۱/۸۳ درصد از بستری های ICU ناشی از ۱۹-COVID را کاهش دهد.

وی گفت: در طول این مطالعه هیچ مورد مرگ و عارضه جانبی جدی گزارش نشده است. کارایی واکسن نیز در برابر واریانت دلتای ویروس SARS-CoV-۲ بررسی شد، بطوریکه ۸۹.۱ از نمونه های بررسی شده برای واریانت دلتا مثبت بودند.

مجری مطالعات بالینی واکسن کرونا تاکید کرد: انتشار مقاله در The BMJ یک دستاورد بسیار قابل توجه است زیرا از معتبرترین و قدیمی ترین نشریات در حوزه پزشکی به شمار می رود.

صالحی افزود: ضریب تاثیر این مجله ۱۰۵.۷ است که نشان دهنده نفوذ جهانی آن است انتشار مقاله در این مجله تحقیقات واکسن را به بخشی از میرانی تبدیل می کند که روش ها و سیاست های مراقبت های بهداشتی را برای بیش از یک قرن شکل داده است.

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها