روزنامه صبح ساحل به‌ عنوان یکی از اولین مطبوعات محلی بعداز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و در شرایطی که استان‌های جنوبی کشور و هرمزگان فاقد نشریه محلی بودند از ۱۲ آذر ۱۳۶۴ پس از اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتشار خود را به صورت هفته‌نامه آغاز نمود.
انتشار این مطبوعه آن هم در استانی که یکی از محروم‌ترین مناطق کشور به حساب می‌آمد در واقع نقطه عطفی در تحولات فرهنگی و بخصوص در حوزه اطلاع‌رسانی جنوب ایران محسوب می‌شود. ارزش این اقدام فرهنگی وقتی پررنگ‌تر می‌گردد که دراین منطقه مرزی از میهن اسلامی‌مان هیچگونه زیرساخت‌های حرفه روزنامه‌نگاری همچون صنعت چاپخانه و مشاغل جنبی آن وجودی نداشت.

اما عده‌ای از فرزندان این استان با درک نیاز اطلاع‌رسانی از گفتمان انقلاب اسلامی و مقابله با تهاجم فرهنگ‌های وارداتی آن سوی آب که آن زمان با یک آنتن ساده تلویزیونی از سراسر کشورهای عربی منطقه نوار ساحلی جنوبی ایران را در معرض نیات مسموم خود قرار می‌دادند با همتی خالصانه تصمیم به ایجاد فضایی جدید از اطلاع رسانی مکتوب گرفتند.

و بدین گونه «قاسم کرمی» صاحب امتیاز و مدیرمسئول صبح ساحل که یکی از معتمدین مردم این سامان است در کنار جوانانی علاقمند با پشتکار و تلاش نزدیک به ۳ دهه قبل نهال صبح ساحل را در سرزمین هرمزگان کاشتند.

انتشار«صبح ساحل» در واقع باعث شد شور و استقبالی بی‌نظیر در منطقه ایجاد شود و مردم با اعتقاد به داشتن روزنامه‌ای محلی که مدافع خواست عموم و نظام است خالصانه به حمایت از آن پرداختند.

این حمایت بی‌دریغ مردم در کنار عنایت ویژه خداوند باعث شد تا صبح ساحل علی‌رغم مشکلات فراوان به زودی از تیراژ و تاثیرگذاری فراوانی نه تنها در هرمزگان بلکه درجنوب ایران برخوردار شود و همین امر در کنار رفتار حرفه‌ای و پرهیز ازافراط و تفریط‌های سیاسی و هیجانات کاذب این روزنامه را در زمره منابع موردوثوق مردم قرار داد به گونه‌ای که طی چندسال فعالیت ترتیب انتشار آن به ۲ شماره و ۳ شماره در هفته مبدل و سرانجام به روزنامه مردم هرمزگان ارتقاء یافت.

گرچه درهرمزگان متاسفانه هنوز چاپخانه‌ای برای چاپ روزنامه وجود ندارد، ولی صبح ساحل همان‌گونه که از آغاز فعالیت با نگاهی حرفه‌ای به شکل مستمر و منظم منتشر می‌گردد کماکان با استفاده از روش‌های خاص با مرکزیت بندرعباس و به شکل همزمان در تهران و دریکی از بهترین چاپخانه‌های کشور چاپ می‌شود.

«صبح ساحل» همچنین از ۳ سال قبل با توجه به عملکرد مناسب به روزنامه صبح ساحل ارتقاء یافته و مجوز انتشار در سراسر کشور را دارا می‌باشد که ان شاالله با برنامه‌های در دست انجام بزودی همچون سفیری صادق از جنوب ایران در سراسر کشور فعالیت خود را گسترش می‌دهد.

حضور این روزنامه درهرمزگان همچنین باعث شد تا نسلی جدید از روزنامه‌نگاران جوان و تحصیلکرده در استان ظهور نموده و مراکز آموزش روزنامه‌نگاری در استان ایجاد شود و مهم‌تر از آن انگیزه افراد و گروه‌های مختلف فرهنگی استان را برای انتشار روزنامه‌های جدید باعث شد.

«صبح ساحل» در شرایط فعلی بصورت قطع بزرگ روزنامه‌ای، تمام رنگی همراه با چاپ مدرن و در ۸ تا ۱۲ صفحه همراه با ضمیمه‌های مختلف به چاپ می‌رسد.

«صبح ساحل» با استفاده از نیروهای متخصص و ابزارهای روز و استفاده از نظرات اساتید حوزه اطلاع‌رسانی خوشبختانه کماکان توانسته است علی رغم تعدد منابع اطلاع رسانی همچنان خودرا پیشتاز در حوزه خبری و گزارش استان قرارداده و با داشتن بالاترین میزان تیراژ و فروش بین تمام روزنامه‌های ملی و محلی موجود در هرمزگان از تاثیرگذاری مناسبی برخوردار باشد، ضمن اینکه اعتمادمدیران بخش دولتی و بخش خصوصی به این مطبوعه آن را به مرکزی برای توسعه فعالیت‌های اطلاع‌رسانی در حوزه پیام‌ها و تبلیغات بازرگانی قرار داده است.

این روزنامه طی سالیان اخیر با درک حضور در فضای مجازی اقدام به ایجاد پرتالی قوی و به روز از خود در اینترنت نموده که علاوه بر نسخه الکترونیکی صبح ساحل، اخبار استان را به صورت لحظه‌ای و آنلاین به مخاطب تقدیم می‌کند.