مدیر مرکز خلاقیت و فناوری های نوین شهرداری بندرعباس با بیان این مطلب افزود : دانشگاه ها ، ضلع اصلی شهر خلاق بندرعباس اند و همکاری و همراهی دانشگاهیان ، ما را برای رسیدن به اهداف شهر خلاق ، یاری می دهد .
نمایشگاه آنلاین کتاب تهران 30 دیماه افتتاح شد. این نمایشگاه از اول بهمن آغاز به کار کرد اما به دلیل شیوه جدید برگزاریاش، با مشکلاتی روبهرو بود. نمایشگاه کتاب تهران نقش مهمی در صنعت نشر ایران دارد.
«محمدخطیبیزاده» معروف به «بپگپو» سوم بهمنماه در 85 سالگی دار فانی را وداع گفت. این اتفاق ضایعه دردناکی برای فرهنگ و هنر هرمزگان به شمار میرود. اهالی فرهنگ و هنر استان با به اشتراکگذاری عکسهای او در صفحات مجازی، تاسف خود را از این فقدان ابراز کردند. مردم عادی نیز از خاطراتی گفتند که بپگپو برایشان ساختهاست. خاطرات مردی که دغدغه بهبود زندگی مردمش را داشت. محمد خطیبیزاده بیشتر عمرش را صرف فعالیتهایی کرد که جامعه هرمزگان بسیار از آن منتفع شد. پیکر این چهره محبوب هرمزگانی، چهارم بهمنماه به خاک سپرده شد. اگرچه جسم او در آغوش خاک آرام گرفت اما یادش در دل مردم هرمزگان و تاثیر مثبت خدماتش در زندگی آنان پابرجاست. در ادامه ضمن گرامیداشت یاد قصهگوی خوشزبان فرهنگ هرمزگان، نگاهی به کارنامه فرهنگی ایشان میاندازیم.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان با تأکید بر تمدنسازی نوین اسلامی در جامعه گفت: استادان دانشگاه بهعنوان قشر فرهیخته و مبتکر باید با تصفیه آثار علوم انسانی غربی، علوم انسانی اسلامی را پایهریزی کنند و در جامعه ترویج دهند .
ترانه گونهای ادبی است که پژوهش در موردش سابقه زیادی ندارد. با انقلاب اسلامی و پا گرفتن موسیقی پاپ و به رسمیت شناختن ترانه، پژوهش در مورد آن نیز آغاز شد. پایاننامهها، مقالهها و کتابهای متعددی در مورد این گونه ادبی نوشته شد. «تاریخ در ترانه» یکی از این آثار پژوهشی است که در ادامه به معرفی آن میپردازیم.
ترانه به دلیل صمیمتی که در ذات خود دارد و پیوندش با موسیقی، جزء گونههای بسیار پرمخاطب ادبی است. شاید بتوان گفت که هیچ شاخه دیگری از ادبیات با چنین استقبالی روبهرو نیست. این استقبال غیر از صمیمت، به آزادی عملی برمیگردد که مخاطب در رویارویی با آن دارد. شنونده ترانه میتواند بدون دست کشیدن از کارهای روزانه، آن را بشنود و لذت ببرد. این هنر فراگیر و تاثیرگذار به موضوعات مختلفی میپردازد که مضامین اجتماعی یکی از آنهاست. در این مطلب به مناسبت انتشار ترانه «گل به خودی» از «روزبه بمانی» نگاه کوتاهی به مضامین اجتماعی ترانه انداختهایم.
حذف تصویر سازهای بومی از نقاشیهای دیواری جزیره هرمز در هفته گذشته خبرساز شد. ماجرا از این قرار بود که بنیاد برکت که مسئولیت زیباسازی این جزیره را به عهده دارد، سفارش چند طرح دیواری را به یکی از هنرمندان جزیره داد. بعد از مدتی اما از همان نقاش خواسته شد تا تصویر سازها را از نقاشی پاک کند. این اتفاق حواشی زیادی به همراه داشت. برای سر در آوردن از چندوچون آن سراغ مسئولان جزیره رفتیم اما هیچکدام حاضر به پاسخگویی نشدند. درنهایت نیز با این توجیه که موضوع اصلا مسئله مهمی نبودهاست، درهای پیگیری به رویمان بسته شد. اهمیت هنر و عمومیسازی آن به روشهای مختلف از جمله دیوارنگاری، نگفته عیان است. این موضوع از هر طول و تفسیری بینیاز است. در ادامه اما نگاهی اجمالی به دیوارنگارههای سراسر جهان و پیشینه آن میاندازیم.