معاون دانشگاه علوم پزشکی استان هشدار داد:

احتمال افزایش پشه آئدس به دنبال بارندگی در هرمزگان



معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان درمورد بارندگی روزهای گذشته و به وجود آمدن زیستگاه‌های مناسب جهت تخم گذاری، رشد و تکثیر پشه آئدس و دیگر ناقلین در استان هشدار داد.
 
 
به گزارش صبح ساحل، دکترعبدالجبار ذاکری گفت: باتوجه به بارندگی های روزهای گذشته در استان امکان بوجود آمدن مکان‌های مناسب جهت رشد و تکثیر پشه وجود دارد بنابراین با رعایت چند نکته می‌توان از تکثیر این پشه ها در محیط اطراف خود جلوگیری کرد.
 
رئیس مرکز بهداشت استان هرمزگان اظهارکرد: لاستیک های غیرقابل استفاده، زباله هایی مثل قوطی ها، بطری ها و ظرف های غیرقابل مصرف که امکان جمع شدن آب در آنها وجود دارد، بهترین محل برای تکثیر پشه ها می باشند؛ لذا باید تمام این زباله ها جمع آوری شده و درون سطل زباله انداخته شوند. بطور کلی تمام وسایلی که احتمال دارد آب باران در آن باقی بماند باید جمع آوری و بهسازی شوند.
 
وی بیان کرد: موثرترین راه پیشگیری از رشد و تکثیر پشه آئدس ازبین بردن آب‌های راکد و بهسازی محیط می‌باشد.
 
دکترذاکری درخصوص راه های مقابله با پشه آئدس در هرمزگان اظهار کرد: مقابله با پشه آئدس و بیماری‌های ناشی از آن نیازمند عزم جدی و همکاری بین بخشی دستگاه‌هاست و هراقدامی که لازم است باید در راستای مقابله با این پشه مهاجم انجام گیرد.
 
پیش از این، سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: تاکنون هیچ گونه پشه آئدس آلوده به بیماری در هرمزگان مشاهده نشده است. 

 شهرام عرشی در بازدید از مرکز بهداشت بندرعباس افزود: تب دنگی یکی از بیماری‌های بسیار نگران کننده است و باید اقدامات در مقابله با این پشه تشدید شود.

وی بیان کرد: این پشه امکان انتقال بیماری‌های بدون واکسن و شیوع آن در نقاط مختلف کشور را دارد و تا حدی با همکاری دستگاه‌های مختلف مقابله به این پشه در استان کنترل شده است.

 

پشه آئدس ناقل چهار بیماری تب زرد، تب دنگی، زیکا و چیکونگونیا است که غیر از تب زرد بقیه بیماری‌ها واکسن و درمان خاصی ندارند. آئدس، پشه کوچک و تیره‌رنگی است که می‌توان آن را از روی نوارهای سفید روی پاها و فلس های سفید و نقره‎ای روی بدنش شناخت. آئدس در نواحی حاره و جنب حاره سراسر دنیا زندگی می کند. پشه‌های آئدس، هم در شب و هم در روز و زمان فعالیت انسان او را می‌گزند. آن‌ها خود را با تولیدمثل در محیط‌های شهری سازگار کرده‌اند که این ویژگی، تاثیر منفی و وسعت شیوع بیماری‌هایی را که منتقل می‌کنند، افزایش می‌دهد. علائم شخص بیمار ممکن است خفیف باشد یا شدید. تب دانگ شدید ممکن است حتی باعث مرگ شود و معمولا به مراقبت در بیمارستان نیاز دارد. شایع‌ترین علائم تب دانگ تهوع، استفراغ، دانه‌های پوستی، درد چشم، به خصوص پشت چشم، عضلات، مفاصل یا استخوان‌ها است. داروی خاصی برای درمان تب دانگ وجود ندارد و فقط علائم این بیماری درمان می‌شود.  

برای این مطلب تا کنون نظری ثبت نشده‌ است.
0 / 200
  • نظر شما پس از بررسی و تایید منتشر خواهد شد.
  • لطفا از بکاربردن الفاظ رکیک، توهین و تهمت به اشخاص حقیقی و حقوقی خودداری کنید.

آخرین خبرها